Türkiye en prestijli aşçılık yarışmasından çekildi

28-29 Mayıs tarihlerinde yapılacakken koronavirüs salgını nedeniyle 15-16 Ekim tarihlerine ertelen Bocuse d'Or Avrupa finallerinde Türkiye'yi temsil edecek Türk takımı yarışmadan çekildi. Türk takımının bu yıl yer almayacağı dünyanın en prestijli aşçılık yarışmasının Avrupa finalleri Estonya'nın başkenti Talin'de yapılacak.

Dünyanın en prestijli aşçılık yarışması Bocuse d'Or'u koronavirüs salgını vurdu.

15-16 Ekim tarihlerinde Estonya’nın başkenti Talin’de düzenlenecek olan Bocuse d’Or Avrupa finalleri Türkiye’yi temsil edecek Türk takımı “pandemi” sebebiyle yarışmadan çekilme kararı aldı.

Türkiye en prestijli aşçılık yarışmasından çekildi

Konuyla ilgili Bocuse d’Or Türkiye’den yapılan açıklama şöyle:

“Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için Bocuse d’Or Türkiye elemeleri sonrasında son güne kadar hazırlanan Serhat Eliçora, Emre Gökçe ve Vedat Demir şeflerimize ve başkanımız Chef Mehmet Gök‘e teşekkür ederiz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm antrenmanlara ev sahipliği yapan @gastronometro ve ana sponsorumuz Metro Türkiye ailesine verdikleri tüm destek için teşekkür ederiz.

Yarışmaya katılan 16 ülkeye ve Bocuse d'Or ekibine başarılar dileriz.”

Yarışmanın Avrupa finalleri aslında 28-29 Mayıs tarihlerinde yapılacaktı. Ancak Çin'de başlayan ve dünyaya yayılmaya başlayan yeni tip koronavirüs Avrupa'nın büyük kısmını etkisine aldığı için yarışma ekim ayına ertelendi. 

Türk takımının çekildiği yarışmanın 15-16 Ekim tarihlerinde yapılıp yapılmayacağı ise bilinmiyor. 

(AşçıHaber)

Türkiye en prestijli aşçılık yarışmasından çekildi ile ilgili etiketler Türkiye Bocuse d'Or aşçılık yarışması türk takımı estonya Talin Serhat Eliçora Emre Gökçe Vedat Demir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.