Türkiye’nin hangi kentleri güvenli? Uzman isim tek tek açıkladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bazı vatandaşlar Türkiye’de hangi illerin güvenli olduğunu merak ederek araştırmaya başladı. Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ercan ise konuya ilişkin açıklama yaptı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle binlerce vatandaşımız vefat ederken onbinlerce kişi yaralandı.

Türkiye’yi yasa boğan ve milyonlarca insanı etkileyen doğal afetin ardından bölgelere çok sayıda uzman ekip ile arama-kurtarma ekipleri intikal etti.

Yetkililer şimdiye kadar çok sayıda depremzedenin enkazların altında sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

Bu gelişmelerin ardından Türkiye’nin hangi ilinin depreme karşı güvenli olduğu merak konusu oldu.

UZMAN İSİM EN GÜVENLİ İLLERİ AÇIKLADI

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise şu ifadeleri kullandı:

“Deprem bakımından Türkiye’nin en güvenli illeri: Konya, Karaman, Artvin, Rize, Trabzon, Ordu, Giresun, Yozgat, Samsun, Snop, Kastamonu, Bartın, Kırklareli, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Mardin, Şırnak, Siirt, Batman, Ardahan, Mersin, Antalya’dır.

Bir kentin deprem üretim odağı olması ayrı, dolaydaki deprem dalgaları geçerken sallanması ayrı….Ankara başkentimiz de etki alanında ancak güvenli bir ilimizdir.

Zonguldak da güvenli illerimizdendir…”

Türkiye’nin hangi kentleri güvenli? Uzman isim tek tek açıkladı ile ilgili etiketler deprem Kahramanmaraş Zonguldak Ankara Mardin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.