Türkiye düşmanı senatörden skandal sözler!

Türkiye’nin terör örgütü PKK/YPG’ye karşı Suriye’de sınırında başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na sert bir şekilde karşı çıkan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, bu sefer de terör örgütüne umut verdi.

Amerikan kanalı Fox News’a açıklamalarda bulunan Lindsey Graham, hafta sonunda ABD Başkanı Donald Trump’la görüştükten sonra Türkiye’nin ve PKK’nın Suriye kolu YPG’nin omurgasını oluşturduğu SDG'nin güvenliğinin garanti altına alındığı, DEAŞ'lı teröristlerin zaptedildiği bir çözüme ulaşılması konusunda iyimserliğinin arttığını kaydetti.

Cumhuriyetçi Senatör, Trump’ın Amerika hava gücünün DEAŞ militanlarının ortaya çıkmalarını önlemek için kullanmaya hazırlandığını da belirtti.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, Graham, Amerika ve SDG'nin Suriye’nin petrol sahalarını SDG'nin yararına olacak şekilde modernize edebileceklerini belirtti.

Graham, Trump’ın Kürtler’in bölgede yaptıklarını takdir ettiğini de vurguladı ve Kürtler’le DEAŞ’ın yeniden ortaya çıkmayacağı konusunda Suriye’nin doğusunda işbirliği yapmaya devam etmeyi umduğunu da söyledi.

Senato Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Senatör Jim Inhofe de Trump’ın Amerika’nın hava gücünü bölgede kullanmasına gerek olduğunu anladığını kaydetti.

Jim Inhofe yaptığı yazılı açıklamada, “Amerika DEAŞ üzerindeki baskısını devam ettirmek için hava gücünü korumalı, rakiplerimiz Rusya ve İran’ın bu durumu kullanmalarını önlemeli ve alandaki ortaklarımızı korumalı” ifadelerini kullandı.

Türkiye düşmanı senatörden skandal sözler! ile ilgili etiketler PKK YPG ABD DEAŞ Amerika lindsey graham fox news
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.