"Türkiye, dünyaya sağlık hizmeti sunmaya adaydır"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin açılışında konuştu. Bakan Koca, "18 yılda 87 bin 512 yataklı 636 hastane binası yapıldı. Türkiye, dünyaya sağlık hizmeti sunmaya adaydır." dedi.

Açılışı yapılan hastane ile ilgili bilgilendirmede bulunan Bakan Koca, "Dünyanın en büyük hastaneleri arasında yer alıyor. Bu sadece sağlık kompleksi değil herbiri alanında özelleşmiş 8 hastaneden oluşuyor 90 ameliyathaneye sahip. Bu hastane bir günde 35 bin hastaya hizmet verecek kapasitede. Dünyanın en büyük sismik özelliğini taşıyor. Böylece deprem gibi durumlarda bile tüm hizmetler kesintisiz devam edecektir" diye konuştu.

Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2016 yılından itibaren 10 tane şehir hastanemiz hizmete geçmiştir. 6 şehir hastanemizin çalışmaları devam etmektedir. Şehir hastanelerimiz günlük ihtiyaçları karşılamakla kalmamış, birer tedbir olmuştur. Salgınla mücadelede yükü bu hastanelerimiz omuzlamıştır. Covid-19 ile bu yatırımların ne kadar isabetli olduğunu görmüş olduk

Yeni dönemde fonksiyonel yapısıyla farklılık gösteren, hastanın artık başka bir sağlık kurumuna sevk edilmediği, birer müstesna kurumlar olacaktır. Ülkemizi uluslar arası turizm ve eğitim anlamında önemli bir destinasyonu olacaktır. Türkiye sadece kendi ülkesine değil tüm dünyaya sağlık hizmeti sunmaya adaydır.

Bu düzeyde fedakar sağlık çalışanına dünyada çok az ülke sahiptir, ayrım yapmadan, hizmeti bu modern mekanlara taşıyan belki de tek ülkeyiz. Türkiye'nin adını sağlık ülkesi olarak yazdıracaktır" 

"Türkiye, dünyaya sağlık hizmeti sunmaya adaydır" ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Başakşehir Sağlık Bakanı Çam ve Sakura Hastanesi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.