Türkiye dostu eski devlet başkanı tutuklandı!

Moritanya'nın eski devlet başkanı Muhammed Veled Abdülaziz, gece yarısı düzenlenen operasyonla tutuklandı. Görevi sırasında İsrail Büyükelçiliği'ni kapatan ve ülkedeki FETÖ okullarının faaliyetlerine son vererek Türkiye'ye teslim eden Abdülaziz'in tutuklanmasının arkasında ABD'nin olduğu iddia ediliyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye'den 2 kat büyük yüzölçümüne sahip, 4 milyon nüfuslu Moritanya’nın, Türkiye dostu eski devlet başkanı Muhammed Veled Abdulaziz, gece yarısı, 'devlet mallarını yakınlarına vermek, rüşvet almak ve rant sağlamak' iddiaları ile tutuklandı.

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, eski devlet başkanı Abdülaziz’in, görevi bırakmasından sonra, medyada yargılanacağı haberleri çıktığı ortaya çıktı. Abdülaziz’in bu haberlere ve soruşturmalara karşılık, adalete güvendiğini ifade ederek, ülkesini terk etmediği de söylendi.

MORİTANYA’DA BÜYÜK GERGİNLİK OLUŞTU!

Moritanya’da dün gece yarısı meydana gelen olayın ülkede büyük gerginlik yarattığı ifade edildi. Uluslararası gözlemcilere göre, Moritanya’da eski devlet başkanının tutuklanmasının arkadında, ülkedeki doğal gaz, altın ve demir madenlerine göz koyan Amerika Birleşik Devletleri var.

BAŞKANLIK GÖREVİNİ DESTEKLEDİĞİ GAZVANİ’YE DEVRETMİŞTİ!

Moritanya’da iki dönem devlet başkanlığı yapan Abdülaziz, 2018’deki seçimlerde başarılı olan, eski Savunma Bakanı Muhammed Vild el-Gazvani’ye devretmişti.

Eski başkan Abdülaziz, Gazva'nin Devir-Teslim törenindeki konuşmasında, ”Moritanya Cumhurbaşkanlığını seçilmiş bir cumhurbaşkanına bıraktığım için gurur duyuyorum. Gazvani'ye ve tecrübelerine güveniyorum. Cumhurbaşkanlık vasıflarını taşıyor.“ demişti.

Türkiye dostu eski devlet başkanı tutuklandı!

TÜRK İŞADAMI BAYHAN SUPERHABER’E KONUŞTU!

SuperHaber, 56 Türk Balıkçı Gemisi’nin bulunduğu Moritanya’da yaşayan, Moritanya-Türkiye Balıkçılık ve Armatörler Federasyonu Başkanı iş insanı Hayrettin Bayhan’a ulaştı.

İşte Bayhan'ın açıklamalarından satırbaşları;

”Moritanya’da yeni büyük bir doğal gaz rezervi çıktı. Zengin altın madenleri de var. Ülkede maden olarak en verimli ülke. Amerika ve Fransa bu ülkede etkin. Halkın tamamı müslüman. Balıkçılıkta Türkiye, İsveç, İsviçre ve Norveç’e rağmen en etkin ülke. Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan çok seviliyor. Tutuklanan başkan da Erdoğan hayranı ve Türkiye aşığı. Annesini Türkiye özel uçak yollayarak aldı ve İstanbul’da tedavi ettirdi.

“İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİNİ KAPATIP FETÖ OKULLARINI TÜRKİYE’YE TESLİM ETMİŞTİ!”

Moritanya, FETÖ okullarını, Amerika, İsrail, Almanya ve Fransa’nın tüm baskılarına karşılık, Türkiye’ye veren, ayrıca İsrail Büyükelçiliği’ni kapatan ve sonra da Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ı davet eden ülke. Bu ülkeyi üçe bölmek için yapılan siyasi bir oyun. Bu tutuklama, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail'in anlaşmasını şu anki yönetimin olumlu bulmasına rağmen yapıldı.

Türkiye dostu eski devlet başkanı tutuklandı! - Resim : 2
Türk iş insanı Hayrettin Bayhan, eski devlet başkanı Abdülaziz ile Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ı karşılarken...

 

ABDÜLAZİZ GÖREVDEYKEN VURULMUŞ VE KAZA DENİLMİŞTİ!

Öte yandan Moritanya eski Devlet Başkanı Muhammed Veled Abdülaziz, 2017 yolında, başkent Novakşot'un 40 kilometre kuzeyinde askerlerin yanlışlıkla aracına ateş açması sonucu kolundan yaralanmıştı.

Haberleşme Bakanı Hamdi Veled Mahcub, olay sonrası yaptığı açıklamada, Abdülaziz'in konvoyuna ateş açıldığını belirtmişti.

EL KAİDE’Yİ MORİTANYA’YA SOKMAMIŞTI!

Daha önce Mali'den sızan El Kaide'ye bağlı güçlerin ülkeye girişine izin vermeyen Abdülaziz, dün hastanedeki yatağından televizyon aracılığıyla halka seslenerek ameliyatının başarılı geçtiğini ve olayın kazadan ibaret olduğunu söyledi. Abdülaziz ardından tedavi için Paris'te özel bir hastaneye kaldırıldı. Yerel medya, bölgede bulunan askeri güçlerin Abdülaziz'in gezisinden haberdar olmadığını öne sürülmüştü.''

BÜYÜK OĞLU GEÇEN SENE KARANLIK BİR KAZADA ÖLMÜŞTÜ!

Yine SuperHaber’in elde ettiği özel bilgilere göre, tutuklanan Muhammed Veled Abdülaziz’in büyük oğlu Bedir Ould Abdülaziz’in geçen sene, 'karanlık' bir trafik kazasında öldüğü iddia edildi.

Çok iyi eğitim gören Bedir Ould’un, düz yolda ,lüks cipi ile takla atması ve yaşamını yitirmesi, şüpheli bulunmuştu.

Eski devlet başkanı Abdülaziz’in diğer oğlunun da, babasına ve kendisine yapılan soruşturmalardan dolayı, İspanya’ya gittiği belirtildi.

 

 

Türkiye dostu eski devlet başkanı tutuklandı! ile ilgili etiketler FETÖ Türkiye moritanya devlet başkanı Muhammed Veled Abdülaziz
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.