Türkiye Çevre Eğitim Vakfı nedir, amacı ne, faaliyetleri neler, ne zaman kuruldu?

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı internette bir çok kişi tarafından aratılan bir konu olmaya devam ediyor. Bu bağlamda 'Türkiye Çevre Eğitim Vakfı kısaltması ne?' ve 'Türkiye Çevre Eğitim Vakfı nereye bağlı?' gibi sorular merak ediliyor. Peki, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı nedir, amacı ne, faaliyetleri neler, ne zaman kuruldu? İşte, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı hakkında merak edilenler...

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı, internet kullanıcıları tarafından sıkça araştırılan bir konu olmaya devam ediyor. Bu kapsamda, pek çok kişi tarafından merak edilen sorular arasında "Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın kısaltması nedir?" ve "Türkiye Çevre Eğitim Vakfı nereye bağlıdır?" gibi sorular bulunmaktadır. Ancak, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın tam olarak ne olduğu, amacı, faaliyetleri ve kuruluş tarihi gibi detaylar da ilgi çekmektedir. İşte, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı ayrıntıları...

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı nedir, amacı ne, faaliyetleri neler, ne zaman kuruldu?

TÜRKİYE ÇEVRE EĞİTİM VAKFI NEDİR, KISALTMASI NE?

Ankara merkezli sivil toplum kuruluşu Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), 1993 yılından beri çevrenin korunması ve sürdürülebilir kalkınma için önemli çalışmalar yürütüyor. Turizm Bakanlığı'nın girişimiyle Mavi Bayrak Programı'nı Türkiye'ye getiren TÜRÇEV, mavi bayraklı plaj sayısını her geçen yıl artırıyor.

TÜRKİYE ÇEVRE EĞİTİM VAKFI'NIN AMACI NE?

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) üyesi olan TÜRÇEV'in temel amacı, "Bulunduğumuz Dünya'yı çevrece zenginleştirmek ve korumak." Bu amaç doğrultusunda TÜRÇEV, birçok alanda faaliyet gösteriyor:

Mavi Bayrak Programı: Gerekli standartları taşıyan plajlara Mavi Bayrak ödülü/simgesi vererek, temiz ve sağlıklı yüzülebilir denizler oluşturulması için kamuoyu oluşturuyor.

Eko-Okullar Programı: İlköğretim okullarında çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi veriyor.

Çevre ve Yenilikçi Fikirler Projesi ile öğrencileri çevre sorunlarına çözüm üretmeye teşvik ediyor.

Dünyadaki eko-okulları birbirleriyle bağlantı halinde tutan Bağlı Okullar Projesi'ni yürütüyor.

TÜRKİYE ÇEVRE EĞİTİM VAKFI FAALİYETLERİ NELER?

 Sağlık Bakanlığı ile iş birliği halinde deniz suyu analizleri yapıyor.

Çevre bilincini artırmak için seminerler düzenliyor.

TÜRÇEV'in çalışmaları, Türkiye'nin doğal güzelliklerinin korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir dünya bırakılması için büyük önem taşıyor.

  • Mavi bayraklı plaj sayısının artması
  • Çevre bilincine sahip öğrencilerin yetişmesi
  • Temiz ve sağlıklı denizler
  • Sürdürülebilir kalkınma

 

TÜRKİYE ÇEVRE EĞİTİM VAKFI NE ZAMAN KURULDU?

TÜRÇEV'in kuruluş yılı 1993'dür.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı nedir, amacı ne, faaliyetleri neler, ne zaman kuruldu? ile ilgili etiketler Türkiye
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.