Türkiye bugün Antarktika'ya kalıcı üs kuruyor!

Bugün son 18 yılda Türkiye'nin ufkunun nasıl değiştiğini gösteren bir gelişme yaşanacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Gezegenin kara kutusu' olarak nitelenen Antarktika'da kalıcı üs kuracağını açıkladı. İlk kez 4 yıl önce gönderilen bilim insanları ile Antarktika'da ben de varım diyen Türkiye'nin kıtıya ilgisini bir adım öteye taşıyacak gelişmeyi Bakan Varank "4 yıl öncesine kadar hiç olmadığımız Antarktika'da, bugün kalıcı üs kuruyoruz’’ sözleri ile duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından, 'Gezegenin Kara Kutusu: Antarktika' belgeselini de paylaşarak çok önemli bir açıklamada bulundu.

Mustafa Varank belgeselle birlikte, "4 yıl öncesine kadar hiç olmadığımız Antarktika'da, bugün kalıcı üs kuruyoruz’’ mesajını paylaştı.

Varank sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Zorlu beyaz kıta yolculuğunu belgeselleştirdik. En büyük desteği de galasına evsahipliği yapan Sayın @EmineErdogan Hanımefendi'den aldık, müteşekkiriz." 

Türkiye bugün Antarktika'ya kalıcı üs kuruyor!

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Kutup Araştırmaları Enstitüsü (KARE) tarafından Beyaz Kıta Antarktika'ya düzenlenen sefere Türkiye'den 24 araştırmacı katılmıştı.

Prof. Dr. Ersan Başar'ın ekip liderliğini yaptığı seferin koordinatörü ise Doç. Dr. Burcu Özsoy'du.

Araştırmalar sırasında çekilen 135 saatlik ham görüntüler TRT tarafından 57 dakikalık 'Gezegenin Kara Kutusu: Antarktika' adlı belgesel olarak yayınlanmıştı

Türkiye bugün Antarktika'ya kalıcı üs kuruyor! ile ilgili etiketler Antarktika Mustafa Varank Sanayi ve Teknoloji Bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.