Türkiye, ABD'ye; PYD'ye silah verilmesi halinde "Fırat Kılıcı"nın başlayacağını iletti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek ABD ziyareti öncesi çok sıcak gelişmeler yaşanıyor. Türkiye ile ABD arasında artan gerilimle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti öncesinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ve MİT Müsteşarı Fidan'dan oluşan heyet, geçtiğimiz günlerde ABD'ye giderek Beyaz Saray'da önemli temaslarda bulundu.

Akar, Kalın ve Fidan'ın gerçekleştirdiği görüşmelerde Suriye ve Irak'taki gelişmeler ve terörle mücadele konuları ele alındı.

PYD'YE SİLAH YARDIMI

Türk heyeti ABD'de iken, ABD Başkanı Donald Trump'ın, PKK'nın Suriye kolu PYD'ye silah yardımı yapılmasını onaylaması ise Ankara'da soğuk duş etkisi yarattı.

fwefkjbergggg

TÜRKİYE: OPERASYON DÜZENLERİZ

ABD'nin bu kararı iki ülke arasındaki ilişkilere büyük darbe vururken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinden hemen önce bu kararın alınması büyük rahatsızlığa neden oldu.

Gazeteci Mete Sohtaoğlu‏ ise bugün sosyal medya üzerinden Ankara-Washington hattında yaşanan gerilim hakkında önemli bilgiler paylaştı.

frekjfnergreg

ABD'YE "FIRAT KILICI" UYARISI!

Washington kaynaklarından aldığı bilgileri aktaran Sohtaoğlu, Türkiye'nin; ABD'yi, PYD'yi 'silahlandırma' kararından vazgeçmemesi halinde, "Suriye'nin kuzeyine harekat düzenleyeceği" konusunda uyardığını aktardı.

Sohtaoğlu şu bilgileri paylaştı;

"Suriye'nin kuzeyini bütün olarak kapsayacak harekat esnasında Türkiye'deki üslerin uçuşlara kapatılacağı bilgisi ABD'ye iletilmiş.

ABD'nin vazgeçmemesi halinde diplomatik tüm yolların denendiği belirtilerek NATO anlaşmalarına binaen harekat kararı ABD'ye iletilecek." / SuperHaber

Türkiye, ABD'ye; PYD'ye silah verilmesi halinde "Fırat Kılıcı"nın başlayacağını iletti! ile ilgili etiketler ABD PYD Türkiye fırat kılıcı