Türkan Sabancı, gizli ses kaydı aldığını iddia ederek suç duyurusunda bulunmuştu! O hemşirenin ifadesi ortaya çıktı

Merhum Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı, oğlu Ömer Metin Sabancı'nın sağlık durumunun konuşulması için doktorlarla yaptığı toplantıda bir hemşirenin gizli ses kaydın aldığını iddia ederek o hemşire hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İddiaların odağındaki hemşirenin ifadesi ortaya çıktı.

Merhum iş adamı Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı konutunda oğlu Ömer Metin Sabancı'nın sağlık durumunun konuşulması için düzenlenen toplantıda yine konutlarında hemşire olarak çalışan kişinin gizli kayıt yaptığını fark etti. SABAH'ın gündeme damga gibi vurduğu olay 6 Aralık 2022 tarihinde meydana gelmişti. Mukaddes S., isimli hemşire Sabancıların konutunda hemşire olarak çalışıyordu. Olay günü Türkan Sabancı'nın konutunda oğlu Ömer Metin Sabancı'nın sağlık durumu için bir toplantı düzenlenmişti.

METİN SABANCI'NIN SAĞLIK DURUMU İÇİN GİZLİ TOPLANTI DÜZENLENDİ

Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberien göre; Sabancıların ikametinde düzenlenen gizli toplantıya kendi alanında uzman 4 doktor dışında birde hemşire Mukaddes S., katıldı. Ömer Metin Sabancı'nın sağlık durumunun konuşulmaya başlandığı sırada Türkan Sabancı hemşirenin telefonuyla toplantıyı kayda aldığını fark etti. Toplantıya katılanlar hemşire Mukaddes S.'ye müdahale ederek kayıt yapmasını engelledi. Evde yaşanan skandal olay sonrası söz konusu durum toplantıya katılanlar tarafından tutanak altına alındı. Tutanakta Mukaddes S.'nin toplantıda rıza dışı şahsi telefonu ile ses kaydı aldığı, kayıtın toplantıdaki kişiler tarafından fark edilerek duruma müdahale edildiği anlatıldı. Tutanakta ayrıca hemşire Mukaddes S.'nin kayıt yaptığını kabul ettiği belirtildiğine dikkat çekildi.

EVİN İDARİ İŞLER MÜDÜRÜ SAVCILIĞA İFADE VERDİ

Türkan Sabancı hemşirenin işine son verirken ailenin avukatları aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık yürütülen soruşturma kapsamında Sabancı ailesinin evinde 15 yıldır idari işler müdürü olarak görev yapan Osman G.'nin ifadesini aldı. Osman G., verdiği ifadesinde olay tarihinde toplantı sırasında Mukaddes S.'nin konuşmaları kayıt altına aldığını bu nedenle yaşananları tutanak altına aldıklarını söyledi.

'KAYIT YAPMADIM İFTİRA ATIYORLAR'

Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında skandalların odağında bulunan hemşirenin ifadesi alındı. Mukaddes S., savcılıkta verdiği ifadesinde olay günü yapılan toplantıda evin idari işler müdürü Osman G.'nin nöbet konusuyla ilgili değişikli olmadığını söylediği ve konu üzerinde tartışmaya başladıklarını anlattı. Konuşma sırasında evin uşağı olan Ebru Y.'nin bir anda kendisine yönelerek 'Kayıtmı alıyorsun sen?' diyerek soru yöneltmesi üzerine diğer çalışanların başına dikilerek elinden zorla telefonu aldığını ancak herhangi bir kayıt yapmadığını üzerine atılan isnatların asılsız olduğunu belirti.

''TUTANAKTA YAZILANLARI KABUL ETMİYORUM''

Mukaddes S., ifadesinin devamında telefonu doğru nöbet listesini göstermek için çıkardığını ancak yanlış anlaşıldığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "Kendilerine kayıt almadığımı göstermeme rağmen ağır hakaret ve tehditlere maruz kaldım. Bana kendisini şikayet ederlerse işsiz kalacağımı ve hiç bir yerde çalışamayacağımı söylediler. Daha sonra Ebru Y., bana Türkan Sabancı'nın yanına gitmemi ve kendisiylee ilgilenmemi söyleyerek masadan kalkmamı istedi. Ben masadan ayrıldıktan sonra hakkımda tutanak hazırladıklarını öğrendim. Tutanakta yazılanları kabul etmiyorum."

DİLEK SABANCI TEKLİF VERDİ REDDETTİM

Mukaddes S., kendisini tazminatsız olarak işten attıklarını ancak daha sonra Dilek Sabancı'nın kendisini arayarak şahsi hemşiresi olmamı istediğini söylediğini fiyatta anlaşamadıkları için reddettiğini belirtti. Yaşanan olaylardan 6 ay sonra şikayette bulunmalarının amacının tazminatı vermemek olduğunu söyleyen hemşire taraflar hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

AVUKATLAR KONUŞTU!

Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre; Yaşanan olaylar saonrası Mukaddes S.'nin avukatları Gizem Gonce ve Aylin Esra Eren yaptığı açıklamada, müvekkilerine yönelik yapılan isnatların asılsız olduğunu, söz konusu olayın 6 aylık şikayet süresi içerisinde yapılmadığını bu nedenle herhangi bir cezai müeddiyesi olmadığını belirttiler. Zaman aşımından bu soruşturmanın incelenmesinin mümkün olmadığını belirten avukatlar, 'Dosya incelendiğinde müvekkilimize isnat edilen bir suç bulunmamaktadır. Dosyada da buna ilişkin bir delil yoktur. Soruşturma devam etmektedir. diye konuştular.

Türkan Sabancı, gizli ses kaydı aldığını iddia ederek suç duyurusunda bulunmuştu! O hemşirenin ifadesi ortaya çıktı ile ilgili etiketler Ömer Sabancı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.