"Türk vatandaşları" değil "Türkiye vatandaşları" dedi

Millet İttifakı'nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mu Cumhurbaşkanı adayı olacak, yoksa "sürpriz" bir çatı adayı mı ön plana çıkacak tartışması süredursun, Ekrem İmamoğlu cephesinde ilginç gelişmeler yaşanıyor... İmamoğlu'nun Cumhuriyet Bayramı konuşmasında bazı ipuçları gizli...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak istediğini beyan etse de parti tabanından ve Millet İttifakı ortaklarından beklediği desteği bulamadı.

Kılıçdaroğlu'nun, bir dönem daha belediye başkanı olarak görev yapmasını istediği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise kendisini bir adım geri çekmiş gibi gözükse de 2023 seçimlerinin en iddialı aday adaylarından...

Bu konuda Habertürk yazarı Kübra Par'dan da dikkat çeken bir yazı geldi. Par, "İmamoğlu ‘Ben geliyorum!’ dedi" başlığını taşıyan yazısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Volkswagen Arena’daki 29 Ekim kutlamalarında yaptığı konuşmaya mercek tuttu.

CHP'li başkan hakkında "'2023’te aday gösterin ya da göstermeyin ben geliyorum' mesajı verdi" yorumu yapan Habertürk yazarı bu değerlendirmesini şöyle detaylandırdı;

"Nasıl mı?

“Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında, kendisini milli iradenin üstünde gören anlayışlardan ülkeyi bütünüyle ve sonsuza kadar hep birlikte kurtaracağız.

Cumhuriyet’in demokratik ruhunu ülkenin tüm kurumlarında hâkim kılacağız.

Tüm dünyaya örnek olacak yeni bir başarı hikâyesine hep birlikte imza atacağız.

Her kentte, her köyde, her mahallede eşitlik ve kardeşlik duyguları yayılacak.

Bu ülkede herkes hakkını alacak. Adalet ve liyakat dört bir yanda hâkim olacak” gibi cümleler kurarak...

İktidar hedefini açıkça ortaya koydu...

2023 yerine "Cumhuriyet’in ikinci yüzyılı" dedi, böylelikle sadece gelecek seçime değil, daha uzun vadeli bir hedefe işaret etti.

İstanbul’a değil, Türkiye’ye seslendi."

İMAMOĞLU NEDEN "TÜRK" DEMEDİ?

Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasında HDP tabanını da ihmal etmediğini dile getiren Kübra Par sözlerine şöyle devam etti;

"“Türk vatandaşları” değil “Türkiye vatandaşları” dedi.

Yazılan metinden sahnedeki ışık tasarımına, kitleyi selamlamasından izleyicinin coşkusuna bir belediye başkanından ziyade siyasi lider havası estirdi.

Yani kısacası Millet İttifakı’nın adayı olur ya da olmaz o daha belli değil ama İmamoğlu’nun gelecek için büyük hedef ve beklentileri olduğu kesin."

"Türk vatandaşları" değil "Türkiye vatandaşları" dedi ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı CHP 2023
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.