Türk VAR hakemiyle yabancı arasındaki maliyet farkı dudak uçuklattı! Yabancıya VAR, Türk'e YOK!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun VAR hakemlerine yabancı takviyesi yapması gündemdeki yerini koruyor. Bu hafta 3 maça atanan yabancı VAR hakemlerinin maliyeti de belli oldu. Türk VAR hakemleriyle aradaki uçurum ise dikkat çekti.

TFF'nin ligdeki kritik maçlar öncesinde VAR'da yabancı hakem uygulamasına geçmesi tartışma konusu oldu.

TFF tarafından sadece Avrupa'nın üst düzey liglerinden olan; İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz Futbol Federasyonları'na yapılan Video Yardımcı Hakemi (VAR) talebi, ilgili ülke federasyonları tarafından kabul edildi.

YABANCILAR 200 BİN ALIYOR

Yabancı hakem projesinin maliyeti ise yol ve harcırah paraları içinde maç başına yaklaşık 200 bin TL'yi buluyor. Türkiye'deki VAR hakemleri ise maç başına 15 bin TL alıyor. AVAR hakemi ücreti ise 7 bin 500 lira.

İMZA TOPLANIYOR

Kulüpler Birliği, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin erken seçime gitmesi için topladığı imzalar konusunda çalışmalar sürüyor. Bugün alt liglerde mücadele eden bazı kulüplerin imza vereceği belirtildi.

(Akşam)

Türk VAR hakemiyle yabancı arasındaki maliyet farkı dudak uçuklattı! Yabancıya VAR, Türk'e YOK! ile ilgili etiketler hakem VAR TFF
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.