Türk turizmi için kritik seçim 1 Aralık'ta...

1 Aralık'ta TÜRSAB Genel Kurulu için İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde sandık başına gidecek olan seyahat acenteleri aynı zamanda Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı İcra Kurulu Üyelerini de seçecek. Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi (THTC) Kurucu Başkanı ve Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak bugün Taksim'de düzenlediği basın toplantısında adaylığını resmen açıkladı. Çakmak TÜRSAB adayı olarak seçilmesi halinde yapacaklarını da gazetecilerle paylaştı.

TÜRSAB Genel Kurulu, 1 Aralık 2019 tarihinde İstanbul Harbiye’de Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

TÜRSAB üyesi acenteler ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı İcra Kuruluna bir de üye seçecekler. 

Üyelik için adaylığını açıklayan ilk isim ise Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi (THTC) Kurucu Başkanı Emin Çakmak oldu. 

Çakmak, Taksim'de gerçekleştirdiği basın toplantısında adaylığının yanı sıra hedeflerini de ortaya koydu. 

Türk turizmi için kritik seçim 1 Aralık'ta...

15 YILDA 92 ÜLKEDE 500 TANITIM

Çakmak 15 yıldan bu yana 5 kıtada Türkiye’nin tanıtımı için yaptığı çalışmaları, Tanıtım Ajansı ile dünyanın zirvesine taşıyacağına inandığı için aday olduğunu ifade etti. 

Türk turizmini geliştirmek ve Türkiye’ye gelecek turistlerin bulunduğu potansiyel pazarlara hareket getirmek üzere THTC ile 92 ülkede 500'den fazla tanıtım etkinliğine imza attığını belirten Çakmak, "Kültür, Din, Spor, Sağlık, MICE, Düğün, Eğitim ve Sinema Turizmi" alanlarında gerçekleştirdikleri workshoplarla Türk turizminine büyük katkılar yaptıklarını hatırlattı.

TURİZM TANITIM SEFERBERLİK YILI

Yeni kurulan ajansa acentelerin önemli mali katkı vereceğinin altını çizen Emin Çakmak, "2020'nin Turizm Tanıtım Seferberlik Yılı" olarak ilan edilmesini ve bu çerçevede turizm acentalarının iş potansiyelini arttıracak yeni pazarlara ve segmentlere yönelik çalışmaların başlatılması için çaba göstereceğini söyledi. 

Türk turizmi için kritik seçim 1 Aralık'ta... - Resim : 2

KÜLTÜR VE DENİZ TURİZMİNDE ÇITA YÜKSELECEK

Devlet ve özel sektör ortaklığında hayata geçirilecek 2 önemli proje ile Türkiye'nin hem deniz, hem de kültür turuzminin geliştirilmesine katkı sağlayacaklarını ifade eden Çakmak, turizm ekonomisinin 81 ile yayılması, buradaki acentelerin gelirlerinin artırılması ve iş potansiyellerinin geliştirilmesi için aday olduğunu belirtti. 

30 YILLIK TECRÜBE

Turizm sektörüne 1985 yılında turist rehberi olarak girdiğini belirten ve 1992 yılından bu yana da turizm acentesi olarak mesleki yaşamını sürdürdüğünü söyleyen Emin Çakmak, "30 yılı aşkın birikim ve tecrübelerimizi ve yurtdışı ilişiktiler ağımızı görev süremizde sektörümüzün tanıtımı gelişimi ve markalaşması için harcamak ve siz değerli meslektaşlarıma hizmet etmek için aday oluyorum." ifadelerini kullandı.

Türk turizmi için kritik seçim 1 Aralık'ta... - Resim : 3

ACENTELERİ GENEL KURULA ÇAĞIRDI
Turizm acentelerini 1 Aralık'ta Lütfi Kırdar Kongre merkezinde yapılacak TÜRSAB Genel Kurulu ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı İcra Kurulu üyesi seçimine katılmaya çağıran Çakmak, acentelerden desteklerini istedi. 

BAKANLIK 7 BÖLGEDE SANDIK KURACAK
Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı İcra Kurulu üyesi seçimi için 1 Aralık 2019’da Kültür ve Turizm bakanlığı tarafından aşağıdaki merkezlerde kurulacak sandıklarda oy kullanılacak.

Marmara Bölgesi - Harbiye Lütfi Kırdar Kongre Merkezi
Akdeniz Bölgesi – Antalya Ticaret ve Sanayi Odası
İç Anadolu Bölgesi – Ankara Cer Modern
Ege Bölgesi – İzmir, Bornova Kültür ve Sanat Merkezi
Karadeniz Bölgesi – Trabzon Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi
Doğu Anadolu Bölgesi – Erzurum Atatürk Üniversitesi
Güneydoğu Anadolu Bölgesi – Diyarbakır, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.