Türk Telekom bünyesinde Türk Dünyası ortak milli yazılım projesi hayata geçiriliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Başkan Yardımcısı ve Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Türk dünyasını dijital ortamda bir araya getirecek ortak yazılımın hayata geçirileceğini duyurdu.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı’nın 1-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirdiği Uluslararası Çanakkale Dayanışması projesinin son gününde “Şehitlerimize Vefa ve Anma” programı düzenlendi.

Programda gazetecilerin sorularını cevaplayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Başkan Yardımcısı ve Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Türkiye’nin demiryolları ve havayolları ile Türk dünyasını birleştirirken, Türk Telekom’un da dijital ortamda aynı görevi yerine getireceğini açıkladı. Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu'nda “Şehitlerimize Vefa ve Anma” programına katılan Sayan, “Türk dünyasını dijital ortamda bir araya getirecek ortak yazılım için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Gazetecilerin ‘Ne Google ne de Yandex, Türk dünyası yazılım bekliyoruz’ yorumu üzerine de, bunun için hızlı bir şekilde çalıştıklarını vurguladı. Sayan, ‘’Türkiye’nin değeri ve lider telekomünikasyon şirketi Türk Telekom olarak, Türkiye'nin dijital dönüşümünü tamamlayarak, milletimiz için çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bir teknoloji şirketi olmanın ötesinde teknolojiyi toplumun iyilik ve faydasına hizmet edecek şekilde kullanmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Aynı temponun ulaştırma yatırımlarında da devam ettiğini belirten Sayan, “Türkiye’nin dört yanını demiryollarıyla donatmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar karayolları ağırlıklıydı ama artık yüksek hızlı trenler yapacağız. Bu sayede Türkiye’nin hem yolcu taşımacılığını hem de mal taşımacılığını bir üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. Tarihi İpekyolu Çin’den Avrupa’ya mal taşımak için Kuzey koridoruna göre yüzde 50, Süveyş Kanalı üzerinden yapılan taşımacılığa göre yüzde 85 daha kısa. Biz bu yolu canlandırmaya çalışıyoruz” dedi.

Türk Telekom bünyesinde Türk Dünyası ortak milli yazılım projesi hayata geçiriliyor ile ilgili etiketler Türk Telekom Google yandex ömer fatih sayan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.