Türk tekstilci bastırdı, Paris’te hakkını aldı

 Elli yılı aşkın bir süredir Tekstil, Konfeksiyon, Deri ve Moda endüstrileri için en önemli ve en verimli fuarlardan birisi olan Premiere Vision Paris’te bu yıl ortaya çıkan yer krizi, Türk tekstil sektörünün birlikteliği ve yoğun müzakereler sonucunda çözüldü. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin öncülüğünde, Türk tekstil sektörünün desteğiyle sürdürülen görüşmelerin ardından, Premiere Vison Yönetimi kararı uygulamaktan vazgeçti. Temmuz ayındaki ve 2024 Şubat ayındaki fuarlarda yine eski sisteme dönüldüğü bildirildi.

Türk tekstilci bastırdı, Paris’te hakkını aldı

Karardan dönülmesi için yoğun girişimlerde bulunan firmalara, gösterdikleri dayanışma için teşekkür eden Türk tekstil sektörü temsilcileri, müzakereler sonucunda sektörün haklı talebinin kabul edildiğini, temmuz ayındaki fuara güçlü bir katılım göstererek, Türk tekstil sektörünün gücünün ortaya konulmasının artık daha önemli hale geldiğini vurguladı.

Türkiye karar mekanizmasında da yer alacak

Premiere Vision yönetimi ile yapılan müzakereler sonucunda sistemin eski haline dönmesini sağlayan Türk tekstil sektörü temsilcileri, fuarda bundan sonra yapılması gereken değişikliklerde Türkiye’nin de masada olacağını ve sonrasında oluşacak yerleşim değişikliklerinde danışma kurulunda ülkemizi temsil edecek 2 üyenin de onayı alınmak koşuluyla kararların alınacağı konusunda mutabakat sağlandığını da bildirdi.

Olaylar nasıl gelişti?

Premiere Vision yönetiminin, temmuz ayında Paris’te düzenlenecek fuarda Türkiye’den katılan firmalara her zaman olduğu gibi ürün gruplarına göre değil de ülke gruplarına göre yer verileceğini açıklamıştı. Buna göre; yıllardır AB ülkelerinin bulunduğu 5. Holde yer alan Türk firmalarına, Asya Ülkelerinin bulunduğu 6. Holde yer verilmişti. Fuar yönetiminin bu kararına Türk tekstil sektörü ve firmalar büyük tepki göstermiş ve yapılan ankette firmaların büyük çoğunluğu bu yıl fuara katılmayacaklarını bildirmişti. İtalya’dan sonra fuara en fazla firma ile katılım gösteren Türk Tekstil firmalarının bu yıl fuara katılmama kararı alması üzerine harekete geçen Premiere Vision yönetimi ülkemize gelmişti. Müzakerelerin sürdürülmesinden yana olan Türk tekstil sektörü temsilcileri, PV yönetimi ile yaptıkları bir dizi görüşmenin ardından sorunun çözülmesini sağladılar.

Türk tekstilci bastırdı, Paris’te hakkını aldı ile ilgili etiketler ekonomi Paris Tekstil
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.