Türk tarihinin ilk SAT komandosu!

Tarih yazarı Sefa Özkaya'nın editörlüğünü yaptığı Türk Askeri Tarihi kitabında, tarihin ilk Sualtı Taarruz(SAT) komandosu olduğu düşünülen Gazi Çelebi'nin hikayesi dikkat çekiyor.

Tarih yazarı Sefa Özkaya, Twitter hesabında, Türk tarihindeki ilk SAT komandosunun hikayesini paylaştı. Türk Askeri Tarihi kitabından yapılan alıntıda, Pervaneoğulları Beyliği'nin başında yer alan Gazi Çelebi'nin sualtındaki becerilerinden bahsedilmekte... İşte o hikayeden bir kısım...

"Onun en büyük özelliği su altında yüzmede özel bir yeteneğe sahip olması ve suyun altında uzun bir süre kalabilmesidir. Düşmanlarıyla savaşmak için savaş gemileriyle yelken açar ve gemilerde herkes savaşırken O, demir bir burguyla suya dalar, düşman gemilerinde delik açardı. Onlar gemileri batıncaya kadar ne olduğunu ve kiminle karşılaştıklarına dair hiçbir şey bilmezlerdi. Bu şekilde bir donanmayı kamilen batırabilirdi."


Türk tarihinin ilk SAT komandosu!

Türk tarihinin ilk SAT komandosu! ile ilgili etiketler Türk Komando asker askerlik
GÜNÜN VİDEOSU

Fenerbahçeli futbolculardan Samandıra'da galibiyet üçlüsü!

Süper Lig'in 37. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Galatasaray'a konuk oldu. Dev derbiyi Sarı-Lacivertliler 1-0 kazanarak şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı. Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş, Samandıra'ya gelen taraftarlara galibiyet üçlüsü çektirdi.