Türk Tarih Kurumunda depremin ayak sesleri

Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde “15 Temmuz’u Anlamak” konulu sempozyuma konuşmacı olarak katılan Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Ahmet Yaramış'ın FETÖ açıklamaları tartışılmaya devam ediyor. SuperHaber bu mesajların TTK'da neden olduğu krizle ilgi önemli bilgilere ulaştı...

Afyonkarahisar’da düzenlenen panelde “Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor” diye konuşan TTK Başkanı Yaramış'a toplumun tüm kesimlerinden tepki yağdı.

Gelen tepkiler üzerine Hürriyet Gazetesi'ne bir "özür" demeci veren Türk Tarih Kurumu Başkanı, burada da skandal ifadeler kullanmaya devam etti.

Sarf ettiği sözlerin arkasında olmadığını belirten Yaramış, "Karışmamış, diyeceğim yerde maalesef 'karışmış' kelimesini kullandım, bu nedenle de çok üzgünüm. Tepkiler gelince fark ettim. Sözümün arkasında değilim. Savunmadığım bir söz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bu durumu bir mektup yazarak anlattığını dile getiren Yaramış, kamuoyunun beklentisi aksine istifa etmeyeceğini belirterek, "Cumhurbaşkanımız isterse, gereğini yaparım, istifa ederim. Ama ben kendim istifa edersem bunun saygısızlık olacağını düşünüyorum." dedi.

TARİHÇİLERDEN "İSTİFA ETMEZSEN BİZ EDERİZ" TEPKİSİ

TTK Başkanı Yaramış'ın bu tutumu, tarihçiler arasında büyük rahatsızlığa neden oldu.

Uzmanlık alanıyla ilgili; Mehmet Güneş ile birlikte hazırladığı "Askeri Kanunnameler" isimli bir belge yayını dışında, yayınlanmış bir kitabı olmadığı bilinen Yaramış'ın akademi kariyeri kadar son FETÖ açıklaması da tarihçiler arasında büyük rahatsızlık yarattı.

Kamuoyunda büyük rahatsızlığa neden olan FETÖ mesajları "bardağı taşıran son damla" olarak değerlendirildi.

SuperHaber'in edindiği bilgilere göre, Yaramış'ın "koltuğunun ağırlığına yakışmayan bir tutum sergilediği" görüşünde birleşen tarih camiası başkanın bu yaklaşımına bir reaksiyon geliştirdi.

Buna göre, birbirinden önemli tarihçilerin, Yaramış'ın istifasını sunmaması ve bu tasarrufu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bırakmakta ısrar etmesi halinde, TTK üyeliğinden toplu olarak istifa etmeye hazırlandıkları öğrenildi.

Türk Tarih Kurumunda depremin ayak sesleri ile ilgili etiketler FETÖ Recep Tayyip Erdoğan Tarih Kurumu ahmet yaramış
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.