Türk Tabipler Birlliği yöneticisi PKK konferansında

Türk Tabipleri Birliği (TTB)'nin yöneticisi Uzman Dr. Halis Yerlikaya'nın PKK'nın Avrupa uzantılarından biri olan Kurd-Akad Derneği tarafından düzenlenen konferansa sözde 'Kuzey Kürdistan temsilcisi' olarak katılacağı ortaya çıktı.

Sabah'ta yer alan habere göre; Avrupa'da PKK'ya bağlı akademisyenleri örgütlemek üzere kurulan, Almanya merkezli Kurd-Akad Derneği'nin düzenlediği "Kürt Doktorlar ve Müttefik Meslekler Konferansı"na TTB'nin Merkez Konseyi'nden bir ismin de katılacağı ortaya çıktı.

'KUZEY KÜRDİSTAN' TEMSİLCİSİ OLARAK KATILIYOR!

16 Ocak 2021'de internet üzerinden yapılacak konferansta konuşmacılar arasında TTB Merkez Konsey Üyesi Uzm. Dr. Halis Yerlikaya da yer alıyor.

Konferans programında Yerlikaya'nın sözde "Kuzey Kürdistan" temsilcisi olarak yer alacağı belirtilerek, konuşma konusunun da "Kuzey Kürdistan: Dışlanma ve Asimilasyon Bağlamında Tıbbi Bakım" olduğu vurgulanıyor.

Kürt Akademisyenler Ağı olarak da nitelendirilen Kurd-Akad'ın başkanı Dr. Dersim Dağdeviren'in de katılacağı konferansta Yerlikaya dışında 3 doktorun da sözde Güney, Doğu, Batı Kürdistan adına konuşma yapacağı kaydediliyor.

Kurd-Akad'ın sosyal medya hasaplarında, konferansa ilişkin paylaşımlarda Almanca, Kürtçe ve İngilizce duyurular yapılıyor.

Türk Tabipler Birlliği yöneticisi PKK konferansında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerdeki bir konuşmasında TTB'yi "Terörle iç içe" olarak nitelendirmişti.

 

Türk Tabipler Birlliği yöneticisi PKK konferansında ile ilgili etiketler TTB PKK Halis Yerlikaya Kurd-Akad konferans Kürdistan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.