Türk soluna cihatçının 'Şii'si makbul!

Irak ve Suriye'de gerçekleştirdiği gizli ve kanlı operasyonlarla tanınan İranlı general Kasım Süleymani, ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla Bağdat'da düzenlenen hava operasyonuyla öldürüldü. Söz konusu ölüm haberinin ardından her fırsatta "Cihatçı" algısı güden Türk solu, Süleymani ve beraberindekilerin vurulmasını 'katliam' olarak değerlendirdi. Bu tutum, sol çevrelerin, Şii mezhepçiliği uğruna yayılmacı askeri girişimleri "Cihadist" bir yaklaşım olarak görmediğini de gözler önüne serdi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatı ile düzenlenen operasyonda İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürüldüğünü açıkladı.

TRUMP YILBAŞINDA OPERASYON SİNYALİ VERMİŞTİ

Hizbullah destekçilerinin Irak Büyükelçiliği'ni hedef alan saldırısının ardından ABD, bölgeye 100 piyadesini sevk etmişti. Söz konusu saldırıya çok sinirlendiği belirtilen Trump, yılın ilk gününde yaptığı açıklamada, büyükelçilik baskınında parmağı olduğunu iddia ettiği İran'ı tehdit etmiş ve bu operasyonun da sinyallerini vermişti. 

Türk soluna cihatçının 'Şii'si makbul!

SÜLEYMANİ, ELİ KANLI BİR GENERALDİ

Bugün, ABD saldırısında öldürülen Kasım Süleymani, Suriye ve Irak'ta düzenlenen birçok kanlı eylemin başındaydı. Beşşar Esed'e olan yakınlığıyla da bilinen İranlı general, Halep'te ve Şam'da Müslümanları kadın çocuk demeden katledilmesinden sorumluydu ve tüm kanlı saldırılarda parmağı vardı. Süleymani'nin tek amacı Şii mezhebini bütün Orta Doğu'ya yaymaktı. Esed'e olan yakınlığının asıl sebebi ise buydu.

Türk soluna cihatçının 'Şii'si makbul! - Resim : 2

Türk soluna cihatçının 'Şii'si makbul! - Resim : 3

Türk soluna cihatçının 'Şii'si makbul! - Resim : 4

TÜRK SOLU'NUN 'SÜLEYMANİ SENDROMU'

Tüm bu gelişmeler yaşanırken sosyal medyada, bazı 'sol görüşlü' hesaplar Süleymani'nin öldürülmesini 'katliam' olarak değerlendirdi. 

Her fırsatta "Cihatçı İslamcı" algısı güden Türk solu, Kasım Süleymani'nin "Şii hilali hayali ile cihatçılık yapan" bir mezhepçi katil olduğunu ise görmezden geldi. 

Bu tutum, sol çevrelerin, Şii mezhepçiliği uğruna yayılmacı askeri girişimleri "Cihadist" bir yaklaşım olarak görmediğini de gözler önüne serdi.

Türk soluna cihatçının 'Şii'si makbul! - Resim : 5



Sosyal medya üzerinden bu söylemleri eleştiren bazı kullanıcılar, söz konusu 'katledildi' ifadesini kullanan hesabı hedef alarak "Şii cihatçı olunca SOL için makbul oluyormuş! Sünni ise terörist!!'' ifadelerini kullandı.

 




Türk soluna cihatçının 'Şii'si makbul! ile ilgili etiketler Türkiye Donald Trump ABD Irak İran Esed solcu Trump Kasım Süleymani
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.