Türk SAT komandosu 3 aydır kayıp

İsveç ordusunda görev yapan Türk asıllı SAT Komandosu Deniz Arda, 18 Kasım 2020'de başkent Stockholm'de kayboldu. 31 yaşındaki Türk subay 3 aydır yapılan tüm aramalara rağmen bulunabilmiş değil. En son spor salonunda görülen Deniz Arda'yı bulmak için 3 bin 200 kişi aramalara katıldı. Havadan ve karadan yapılan tüm aramalar sonuçsuz kaldı. Deniz Arda'nin son mesajında uzun bir koşuya çıkacağından bahsettiği belirtildi.

İsveç Deniz Kuvvetleri'nde subay olan SAT Komandosu Deniz Arda bundan yaklaşık 3 ay önce 18 Kasım 2020'de başkent Stockholm'de kayboldu. 

Son olarak çalışma yaptığı spor salonundan ayrılırken görülen 31 yaşındaki Deniz Arda'nın babası Yüksel Arda, oğluyla ilgili gelişmeleri Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt ile birlikte değerlendirdi.

Baba Arda, yaptığı açıklamada, oğlunun 3 aydan beri arandığını ve henüz hiçbir ize rastlanmadığını söyledi.

Türk SAT komandosu 3 aydır kayıp

Oğlunun çok özel yetiştirilmiş bir komando olduğunu ve İsveç'in silahlı kuvvetlerinde görev yaptığını belirten Arda, "Oğlum Stockholm'de kayboldu. 3 ay önce bir spor salonunda antrenman yaptıktan sonra salondan çıkış görüntüleri mobese kameralarına yansımış. Ondan sonra nereye gittiği, ne olduğu ile ilgili hiçbir görüntü ve bilgi yok." diye konuştu.

Oğlunun en son bilgisayar ortamında arkadaşlarına gönderdiği mesajında Stockholm'un Nacka bölgesinde uzun bir koşuya çıkacağını söylediği ifade eden Arda, "Nacka bölgesinde asker, polis ve sivil toplum kuruluşları 3 aydır havadan ve yerden geniş yelpazede arama yapıyor. İsveç tarihinde 3 bin 200 sivil insanın ilk defa böyle bir arama yaptığı kayıtlara geçti. Maalesef şimdiye kadar hiçbir ize rastlanmadı." dedi.

Türk SAT komandosu 3 aydır kayıp - Resim : 2

CİNAYET, KAÇIRMA YA DA İNTİHAR

Arda, "Polis, cinayet, kaçırılma, canına kıyma veya kendi isteği ile ortadan kaybolma teorileri üzerinde çalışıyor." diye konuştu.

Büyükelçi Yunt ise ilk günden beri olayı yakından takip ettiklerini, Dışişleri Bakanlığını bilgilendirdiğini ifade etti.

Türk SAT komandosu 3 aydır kayıp ile ilgili etiketler İsveç Komando Stockholm deniz arda sat
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.