Türk Sanat Müziği'nin usta isimlerinden Yüksel Uzel hayatını kaybetti

1970'li yıllardan itibaren Türk Sanat Müziği'nin en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen sanatçı Yüksel Uzel 73 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde yaşayan ünlü sanatçı Yüksel Uzel 73 yaşında hayatını kaybetti.

Acı haberi ses sanatçısı ve yazar Onur Akay duyurdu. Bir yazı kaleme alan Akay, “Çok değerli assolistlerimizden Yüksel Uzel, bu sabah Güney Afrika’da maalesef hayatını kaybetti. 74 yaşındaki değerli sanatçımız uzun süredir sağlık sorunları ile uğraşıyordu. Cenazesi İstanbul’a getirilecek ve Salı günü toprağa verilecek. Nur içinde yatsın inşallah. Bu fotoğrafı da geçen sene ameliyat olduğunda paylaşmıştım.” ifadelerini kullandı.

YÜKSEL UZEL KİMDİR?

Asıl adı Yüksel Katmer olan sanatçı, anne tarafı Çerkes, baba tarafından Gürcü asıllı Rizeli'dir. Babası erken yaşta hayatını kaybedince liseyi bıraktı. Müzik kariyerine 1975 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı'ında korist olarak başladı. İlk kez 1978 yılında Büyük Maksim Gazinosu'nda sahne aldı.

İlk albümünü 1983 yılında Yavuz Plak hesabına "Bir Seni Bir Gülü Öptüm" adıyla yaptı. Türk Sanat Müziği türüne yöneldi ve, "Yıllar Yorgun Ben Yorgun" adlı ikinci albümünü çıkardı.

Sanatçı, 1988 yılında Bayşu Plakçılığa transfer olarak bu yeni şirket hesabına "Al Aşkını Ver Gönlümü" adlı albümünü yaptı. Bu albüm sanatçının LP formatındaki son çalışması oldu ve 1988-1989 sezonunda iyi bir ticari başarıya imza attı. 1988 yılında Tarık Tarcan ile Islak Sokak adlı filmde başrol oynadı.

Sanatçı, popülaritesinin zirvesinde yer aldığı tam da bu dönemde anevrizma adında ciddi bir rahatsızlık geçirdi. İsviçre'de art arda beyin ameliyatları geçirdi ve doktor Gazi Yaşargil'in tavsiyesi üzerine on yıldır sürdürdüğü sahne çalışmalarına (TV çekimleri haricinde) mecburen son verdi. Bu dönemi 1990 yılı sonlarında aynı şirketten yayınlanan "Benden Artık Bu Kadar" adlı albüm izledi. Bayşu Plakçılık etiketli albümün 1991'de CD baskısı da yapıldı.

Büyük bir sevgi beslediği dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 1993 yılında vefatı üzerine sanatçı son albümü olan "Sensiz Bu Yaz"ı son plak şirketi olan Yaşar Plak etiketiyle çıkardı ve sağlık sorunları ile Türk Müziğinin içine düştüğü tıkanıklık nedeniyle 1995 yılında eşi iş insanı İhsan Börekçioğlu için Türkiye'yi terk ederek Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentine yerleşti. Çift 2008'de boşandı.

Türk Sanat Müziği'nin usta isimlerinden Yüksel Uzel hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Şarkıcı ölüm
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.