Türk liseliler destan yazdı: İtalya'daki 'hack' yarışmasında 1. olduk!

İtalya, Letonya, Yunanistan, Polonya, Romanya'dan lise öğrencilerinin katıldığı bir 'hack' turnuvasında Türk öğrenciler fırtına gibi eserek 1. ve 3. oldular. SuperHaber'e konuşan ve Türk ekibinin liderlerinden olan İngilizce öğretmeni Onur Sayar, 'Öğrencilerimiz siber güvenlik, savunma, diplomasi ve teknoloji konusunda çok ilgililer. Bu çocukların başarıları görülmezse ve onlara bu ülkede fırsatlar verilmezse Türkiye için bir kayıp olabilir' ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde İtalya'nın Nocera Umbra bölgesinde Omnicomprensivo D.Alighieri Enstitüsü'nde düzenlenen Social Hackatlon (Sosyal Hackatlon), Türk çocuklarının sessiz bir destanına sahne oldu.

Bu yarışmada, ortaokul ve lise öğrencileri, bazı sorunları çözmek üzere bilgisayar ve sistemlere sızmayı ve en hızlı şekilde hedeflerini 'hack'leyerek sorunu çözmek için yarıştı.

Türk liseliler destan yazdı: İtalya'daki 'hack' yarışmasında 1. olduk!

Gerçekleşen Hackatlon'da, Türk öğrencilerin takımları birinci ve üçüncü oldu.

TÜRKİYE'DEN GİDEN ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİ FIRTINA ESTİRDİ

Bu organizasyonda İtalya, Letonya, Yunanistan, Polonya, Romanyanın yanı sıra Türkiye'yi temsilen de İstanbul'dan Teknoloji ve İnsan Koleji temsil etti.

Türk liseliler destan yazdı: İtalya'daki 'hack' yarışmasında 1. olduk! - Resim : 2

Organizasyon temel mantığında İtalya'da Nocera Umbra kasabasında görev yapan farklı alanlardan ön plana çıkmış 6 sivil toplum kuruluşunun aralarında belirledikleri sorunlara yönelik çözüm üretmeleri ve sonra bu anlamda öğrencilerin bir sosyal medya kampanyası ve buradaki yapılan çalışmayı tanıtacak bir sosyal medya kamu spotları oluşturmaları da gerekiyordu.

3 gün boyunca süren bu uluslararası müsabakada, katılımcı ülkelerden öğrenciler 6 farklı takıma dağılarak en iyi süreç hazırlığı yapmaya çalıştı.

TÜRK TAKIMLARI 6 ÜLKE ARASINDA BİRİNCİ VE ÜÇÜNCÜ OLDU

3. günün sonunda Türkiye'yi temsil eden lise öğrencileri, Tan Çil ve Pamir Özgülşen'in takımı 1.lik kürsüsünü alırken, yine Türk ekip üyelerinden Nilsu Çöm ve Asude Kara'nın bulunduğu takım ise 3.cülük konumunu kazandı.

Türk liseliler destan yazdı: İtalya'daki 'hack' yarışmasında 1. olduk! - Resim : 3

GÖLGEDE KALAN KAHRAMANLAR: ONUR SAYAR, İPEK ÇOLAK VE HAKAN KASAL

Tüm Türkiye'yi gururlandıran başarıyı elde eden çocukları geliştiren ekibin başında ise aynı okulun İngilizce öğretmenlerinden, daha önce de eğitim teknolojileri konusunda ilklere imza atmış Berkay Onur Sayar, İngilizce öğretmeni İpek Çolak ve Bilgisayar ve Teknoloji öğretmeni Hakan Kasal yer alıyor. Vizyoner öğretmenlerin önderliğinde ekip bu müsabaka için yoğun bir hazırlık süreci içerisindeydi.

Türk liseliler destan yazdı: İtalya'daki 'hack' yarışmasında 1. olduk! - Resim : 4

ONUR ÖĞRETMEN: 'BU ÇOCUKLAR ÜLKE İÇİN ÖNEMLİ ÇOCUKLAR'

Ülkemizi temsil eden bu çocukların en büyük özellikleri ise teknoloji, savunma, yaratıcılık , diplomasi gibi alanlarda gelişen öğrenen ve çalışan bir ekip olması ve genel takım sinerjilerini yüksekliği onları mükemmel bir takım haline getirdi.

Türk liseliler destan yazdı: İtalya'daki 'hack' yarışmasında 1. olduk! - Resim : 5

Beyin göçünün durdurulması ve Türkiye'nin asıl zenginliği olan gençlerini elinde tutarak gücüne güç katması için böyle çocukların başarılarının en azından görülmeye ve bilinmeye ihtiyacı var.

SuperHaber'e konuşan ve Türk ekibinin liderlerinden olan İngilizce öğretmeni Onur Sayar, 'Öğrencilerimiz siber güvenlik, savunma, diplomasi ve teknoloji konusunda çok ilgililer. Bu çocukların başarıları görülmezse ve onlara bu ülkede fırsatlar verilmezse Türkiye için bir kayıp olabilir. Ve biliyor musunuz? Eğer birilerinin onlarla ilgilendiğini fark ederlerse başaramayacakları bir şey yok.' ifadelerini kullandı.

HACKATLON NEDİR?

Sosyal Hackatlon aslında Hackatlon (saniyeler içerisinde, verilen bilgisayar ve yazılım tabanlı bir sorunu,  'hackleyerek' çözmek) sosyal yaşam standartlarını yükseltmek teması üzerinden , yaşanan ve ortak bir sorun olduğunu düşünülen örnek sorunlara en kısa sürede ve stresli bir çalışma ile en iyi çözümü üretmek için; Takım çalışması, bilgisayar kullanımı, yazılım ve yaratıcılık bilgisi gibi alanlarda gelişmiş bireyler yaratmayı planlayan bir organizasyondur.

 

 

 

Türk liseliler destan yazdı: İtalya'daki 'hack' yarışmasında 1. olduk! ile ilgili etiketler Türkiye Türk Güvenlik hackatlon liseli onur sayar birinci hack hacker siber
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.