Türk-İş: Açlık sınırı 4 bin 249 lira

Ocak ayına ilişkin Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nı duyuran Türk-İş, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının Ocak ayında 4 bin 249 lira, yoksulluk sınırının ise 13 bin 843 lira olduğunu açıkladı.

Türk-İş'in Ocak ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'na göre, ithalata bağımlılığı yüksek tarımsal girdilerdeki artışlar ve piyasadaki yüksek enflasyon beklentisi nedeniyle gıda fiyatları bu ay artmayı sürdürdü.

4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 4 bin 249 lira, yoksulluk sınırı ise 13 bin 843 lira olarak hesaplanırken, bekar bir çalışanın "yaşama maliyeti" aylık 5 bin 587 TL’ye yükseldi.

Asgari ücrete yapılanzam sonrası 4 bin 250 liraya çıktığını hatırlatılan Türk-İş, "Yaklaşık altı hafta sonra (yılın ilk ayında) dört kişilik hanenin sağlıklı ve dengeli beslenmesini sağlayan gıda harcaması tutarı olan açlık sınırı ile aynı seviyeyi tekrar yakaladı." değerlendirmesini yaptı.

Çalışmaya göre Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin “gıda için” yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 3,71 oranında gerçekleşirken, son on iki ay itibariyle artış oranı yüzde 59,67 olarak hesaplandı.

Türk-İş: Açlık sınırı 4 bin 249 lira ile ilgili etiketler TÜRK-İŞ açlık sınırı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.