Türk Hava Yolları'ndan işten çıkarma iddialarına yanıt

Türk Hava Yolları'nın geri dönüş için protokol kurallarını kabul etmeyenlerin işine son verilmesi kararı aldığı ve yaklaşık 2 bin 500 kabin ve kokpit çalışanının iş akdine son verdiği iddia edilmişti. Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, o iddialara sosyal medyadan yanıt verdi.

Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan Kısa Çalışma Ödeneği ile işten çıkarma yasağının sona ermesiyle birlikte Türk Hava Yolları'nın geri dönüş için protokol kurallarını kabul etmeyenlerin işine son verilmesi kararı aldığı ve yaklaşık 2 bin 500 kabin ve kokpit çalışanının iş akdine son verildiği iddia edildi.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, 2 bin 500 kokpit ve kabin görevlisinin işine son verildiğine dair iddialara sosyal medyadan yanıt verdi.

Türk Hava Yolları ile yetkili sendika arasında protokol imzalandığını belirten Yahya Üstün, protokolü kabul etmeyen 24 çalışanın iş akdinin 1 Temmuz itibarıyla sonlandırıldığını açıkladı.

Üstün, "Pandemi sürecinde hem şirketimizi hem de çalışma arkadaşlarımızın istihdamını korumak amacıyla Türk Hava Yolları A.O. ve yetkili sendika arasında bir protokol imzalanmıştır. Bu protokolü kabul etmeyen 24 çalışanın iş akdi 1 Temmuz itibarıyla sonlandırılmıştır." dedi.

 

Türk Hava Yolları'ndan işten çıkarma iddialarına yanıt ile ilgili etiketler Türk Hava Yolları Yahya Üstün işe geri dönüş protokolü
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.