Türk Hava Yolları orman yangınlarıyla mücadele için 2 helikopter kiraladı

Türk Hava Yolları (THY), orman yangınlarıyla mücadeleye destek kapsamında kiraladığı 2 buçuk ton su kapasiteli, iki yangın söndürme helikopterini Orman Genel Müdürlüğü'nün hizmetine verdi.

Türk Hava Yolları (THY), orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarına destek vermeye devam ediyor. Daha önce yanan bölgeler için 150 bin fidan bağış yapılacağını duyuran THY, bu kez 2 yangın söndürme helikopteri kiraladı.

Türk Hava Yolları orman yangınlarıyla mücadele için 2 helikopter kiraladı

Basın müşavirliğinden yapılan açıklamada; helikopterlerin Orman Genel Müdürlüğü'nün kullanımına sunulduğu belirtilirken, "İlk etapta iki yangın söndürme helikopteri kiralanarak Orman Genel Müdürlüğü'nün kullanımına sunuldu. Üçüncü bir helikopterin teslim alınması için ise görüşmeler sürüyor. Yaşanan talihsiz yangın afetiyle mücadele edecek 2 buçuk ton su kapasiteli, Mi-8 ve Mi-17 tipi 2 adet helikopter, 2 ay kesin ve 1 ay opsiyonlu olarak kiralanarak 9 Ağustos tarihinde teslim alındı. Dalaman Havalimanı'nda bulunacak helikopterler bölgede yaşanacak olası yangınlara en hızlı şekilde müdahaleye hazır olacak." denildi.

DHA

Türk Hava Yolları orman yangınlarıyla mücadele için 2 helikopter kiraladı ile ilgili etiketler Türk Hava Yolları söndürme helikopteri orman yangınları orman genel müdürlüğü

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.