Türk halk müziği sanatçısı Hasan Erdoğan vefat etti

Sivaslı ünlü halk sanatçısı Hasan Erdoğan hayatını kaybetti. Acı haberi Türk halk müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Akkiraz paylaşımında, "Sanat Ailemizin en özel üyelerinden Sivas müziğinin son ustalarından Hasan Erdoğan usta hakka yürüdü. 80'li yıllardan beri tanıdığım, sesini, türkülerini sevdiğim ustamız Nur içinde uyusun. Çok üzgünüz" ifadelerini kullandı.

Türküleriyle halk arasında sevilen bir ses olan Sivaslı ozan Hasan Erdoğan hayatını kaybetti. Türk Halk Müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz acı haberi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Türk halk müziği sanatçısı Hasan Erdoğan vefat etti

Twitter'dan sanatçının ölümüne dair bir açıklamada bulunan Akkiraz, "Sanat ailemizin en özel üyelerinden Sivas müziğinin son ustalarından Hasan Erdoğan usta hakka yürüdü. 80'li yıllardan beri tanıdığım, sesini, türkülerini sevdiğim ustamız nur içinde uyusun. Çok üzgünüz" ifadelerini kullandı.

Türk halk müziği sanatçısı Hasan Erdoğan vefat etti - Resim : 2

Hasan Erdoğan için yarın cenaze töreni düzenlenecek. Sivaslı sanatçı ailesi, yakınları ve sevenleri tarafından yarın son yolculuğuna uğurlanacak.


HASAN ERDOĞAN KİMDİR?

1951'de Sivas'ın Divriği ilçesinde doğan Hasan Erdoğan, bir halk ozanıdır. TRT Ankara Radyo sınavlarına giren Erdoğan burada "Sen beni severdin vefasız güzel" isimli türküyü okumuştur. Kendi türkülerini çalıp söylemesine ek olarak Pir Sultan Abdal'ın da birçok deyişini seslendirmiştir. En çok etkilendiği isimlerden birinin Âşık Mahzuni Şerif olduğunu ifade eden Hasan Erdoğan, Türk Halk Müziği'nin önemli sesleri arasında yer alıyordu.

Türk halk müziği sanatçısı Hasan Erdoğan vefat etti - Resim : 3

 

Türk halk müziği sanatçısı Hasan Erdoğan vefat etti ile ilgili etiketler Sabahat Akkiraz hasan erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.