Türk futbolunun efsanesi Galip Haktanır hayatını kaybetti!

A Milli Takımımızın hayatta olan en yaşlı futbolcusu, "Kör Galip" lakaplı Galip Haktanır 102 yaşında vefat etti.

Türkiye Futbol Federasyonu, eski milli futbolcu Galip Haktanır'ın vefat ettiğini duyurdu.

TFF resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Türk futbolunun değerli isimlerinden, A Milli Takımımızın hayatta olan en yaşlı futbolcusu, "Kör Galip" lakaplı Galip Haktanır'ın 102 yaşında vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. 5'i A Milli Takım, 1'i de B Milli Takım olmak üzere toplam 6 müsabakada ay-yıldızlı formamızı terleten Galip Haktanır, kulüp kariyerinde ise 16 sezon boyunca Vefaspor forması giymişti. Merhum Galip Haktanır'a Allah'tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve başta Vefaspor olmak üzere tüm spor camiasına başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Türk futbolunun efsanesi Galip Haktanır hayatını kaybetti!

GALİP HAKTANIR KİMDİR?

Galip Haktanır, 1 Şubat 1921 tarihinde Bursa'da doğdu. Darüşşafaka Lisesi'nde eğitim gördüğü yıllarda futbola başladı ve 1942 yılında Darüşşafaka'nın A takım kadrosuna yükseldi. Aynı yıl Vefa'ya transfer oldu ve futbol kariyerini 1957 yılına kadar Vefa'da sürdürdü.

Galip Haktanır, Vefa formasıyla İstanbul Futbol Ligi'nde 1944-45 ve 1945-46 sezonlarında ikincilik elde etti. 1947 yılında ise Türkiye Kupası'nı kazanan Vefa'nın kadrosunda yer aldı.

Galip Haktanır, A Millî Takım formasını ise 1947 yılında ilk kez giydi. 1948 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye'nin kadrosunda yer alan Haktanır, turnuvada 3 maçta forma giydi.

Galip Haktanır, futbol kariyeri boyunca 200'den fazla maçta forma giydi ve 70'ten fazla gol kaydetti.

Galip Haktanır'ın "Kör Galip" lakabı, 1947 yılında Türkiye Kupası finalinde Galatasaray'a karşı oynanan maçta aldığı bir darbe sonucu gözünü kaybetmesinden kaynaklanmaktadır. Ancak Haktanır, bu sakatlığına rağmen futbol kariyerine devam etti ve başarılı bir kariyer elde etti.

Galip Haktanır, 2023 yılında 102 yaşında vefat etti.

Başarıları

Vefa (1942-1957)
İstanbul Futbol Ligi ikinciliği (1944-45, 1945-46)
Türkiye Kupası şampiyonluğu (1947)
Türkiye millî futbol takımı
1948 Yaz Olimpiyatları

Türk futbolunun efsanesi Galip Haktanır hayatını kaybetti! ile ilgili etiketler futbol A milli futbol takımı ölüm
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.