Türk futbolunu değiştirecek yeni yayın ihalesinin günü belli oldu

Kulüpler Birliği Vakfı'nın yayın ihalesi toplantısı sona erdi. 600-650 milyon dolarlık bir rakamın beklendiği ihale 21 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Kulüpler Birliği Vakfı, yayın ihalesi sürecinin nihai değerlendirmesi için bir araya geldi. Vakfın Maslak Ofisi’nde gerçekleştirilen toplantının ardından Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Göksel Gümüşdağ açıklamalarda bulundu. 2014 yılı Ağustos ayından bu yana Kulüpler Birliği Vakfı gündeminin en önemli konusunun yayın ihalesi olduğunu dile getiren Gümüşdağ, “Kulüplerimizin geleceğinin, yeni dönem yayın ihalesi modelinin sağlıklı işlemesine ve futbolumuzun değerlerinin sürekli artmasına bağlı olduğunun bilinciyle, 2 yılı aşkın bir süredir devam eden çok titiz bir çalışmanın son aşamasına gelmiş bulunuyoruz” dedi.

“600-650 MİLYON DOLARLIK RAKAMLARA BİTECEĞİZ”

Yayın ihalesi konusunda ilk günden beri çeşitli rakamların konuşulduğunu söyleyen Göksel Gümüşdağ, “Gerek hedeflediğimiz rakam itibarıyla, gerekse kulüplerimizin böylesine kompleks bir konuda uzlaşma kabiliyeti hususunda oldukça olumsuz görüşler beyan edilmişti. 2010 yılında elde edilen rakamı bulmanın bile imkansız olduğu, kulüplerin uzlaşamayacakları söylendi ama gördük ki kulüplerimiz, bu sürecin başından sonuna kadar tam bir uyum ve uzlaşı içerisinde, tek vücut olarak hareket ettiler. Geçen sene Ocak ayında deklare ettiğimiz 600-650 milyon Dolarlık tahmini rakamlara çok yakın yerlerde biteceğine inandığımız bir ihale modeli oluşturduk” diye konuştu.

Yayın ihalesinin çok yakın zamanda sonuca kavuşacağını söyleyen Gümüşdağ, şöyle konuştu: “Göreceksiniz, yüz milyonlarca Dolarlık bir değer artışı ile Türk futbolu dev bir adım atmış olacak. Bu süreçte Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) katkılarını asla göz ardı edemeyiz. Özellikle 5 Haziran 2015’te imzaladığımız mutabakat zaptı ile kulüplerimize devrettikleri yüzde 8 komisyon payı ve sonrasında oluşturduğumuz yayın ihalesinin içinde yer almaları ve toplam ihale değerini arttırmaya yönelik çok değerli katkılarından dolayı onlara müteşekkiriz.”

“DÜNYADAKİ BAŞARILI MODELLERİN HEPSİNİ İNCELEDİK”

Futbol ekonomisi ve yayıncılık uzmanlarından Peter Kenyon, Phil Lines ve Nic Coward’dan yayın ihalesi sürecinde danışmanlık hizmeti aldıklarını söyleyen Gümüşdağ, “Dünyadaki başarılı modellerin hepsini inceledik. Lig başkanlarıyla, yayın ihale komisyonlarıyla, medya kuruluşlarıyla kurduğumuz ilişkilerde bu danışmanlarımızın katkıları büyük olmuştur. Bu insanlar, Avrupa’nın en büyük liglerinin yayın haklarının pazarlanması konusunda marka olmuşlardır. Tamamen şeffaf, profesyonel, Türk futbolunun, kulüplerimizin, tüm futbol paydaşlarımızın çıkarlarını hakkaniyetli şekilde optimize eden bir çalışma süreci yönettiğimizin bir anlamda garantörleri” diye konuştu.

21 Kasım’daki ihalenin, bugüne kadar yapılan ihaleler arasında en iyisi olacağına inandıklarını ifade eden Göksel Gümüşdüğ, “Emeği geçen herkese minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Sizlere de bu yolculuk boyunca medyada verdiğiniz destek için ayrıca teşekkür ediyorum. Meseleyi enine boyuna ve dürüst bir şekilde kamuoyuna aktardınız ve böylece Türk futbolunun, dolayısıyla yayın ihalesinin değerini arttırmamıza katkıda bulundunuz. Hepimiz için hayırlı olması dileğiyle tüm kulüplerimiz ve Kulüpler Birliği Vakfı adına herkese saygılarımı sunuyorum” dedi.

Türk futbolunu değiştirecek yeni yayın ihalesinin günü belli oldu ile ilgili etiketler yayın ihalesi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.