Türk fantastik sinemasının öncülerinden Kunt Tulgar vefat etti

Türk sinemasında fantastik filmlere imza atan yönetmen, senarist, oyuncu, seslendirme sanatçısı ve yapımcı Kunt Tulgar hayatını kaybetti. Tarzan, Süpermen gibi filmleriyle bilinen Tulgar 76 yaşındaydı.

Dünyayı Kurtaran Adam, Tarzan İstanbul'da gibi Türk fantastik filmlerine imza atan yönetmen, senarist, oyuncu, seslendirme sanatçısı ve yapımcı Kunt Tulgar yaşamını yitirdi. 76 yaşındaki Tulgar'ın vefatını Sinema Emekçileri Sendikası duyurdu.

Yönetmen, Yapımcı ve Oyuncu olarak sinemamızda önemli emekleri bulunan Kunt Tulgar 75 yaşında hayatını kaybetti. pic.twitter.com/QdonP0FTVY

 

KUNT TULGAR KİMDİR?

Kunt Tulgar, Tarzan İstanbul'da (1952) filminde Tarzan'ın çocukluğunu canlandırdı. 1960'ların ikinci yarısından itibaren birçok kült filmde rol aldı. Tulgar, oyunculuk ve yönetmenliğin yanı sıra kurgu, eşleştirme, ses ve negatif kurgu, ses çekimi ve kopya baskı yıkama, ses mühendisliği çalışmalarıyla tanınmaktadır. Dünyayı Kurtaran Adam (1982), Yılmayan Şeytan (1983) gibi filmlerin ses ekiplerinde çalıştı. İlk yönetmenlik denemesini Tarzan Adam (1974) ve ardından Süpermen Dönüyor (1976) ile yaptı. İnsanlık uğruna (1981), Gizli Kuvvet (1983) gibi Türk sinemasına damga vurmuş birçok filmde yer almıştı.

Türk fantastik sinemasının öncülerinden Kunt Tulgar vefat etti ile ilgili etiketler Kunt Tulgar Dünyayı Kurtaran Adam Tarzan İstanbul'da Süpermen Dönüyor
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.