Türk dünyasının acı kaybı: Hızırbek Gayretullah hayatını kaybetti

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Cumhurbaşkanı Vekili Hızırbek Gayretullah hayatını kaybetti. Doğu Türkistan mücadelesinin önemli isimlerinden olan Gayretullah'ın cenazesi bugün toprağa verildi.

Doğu Türkistan davasına ömrünü adamış, Doğu Türkistan Sürgün Hükumeti Cumhurbaşkanı Vekili, yazar ve İstanbul Milli Düşüne Derneği üyesi Hızırbek Gayretullah hayatını kaybetti. Gayretullah'ın cenazesi, bugün toprağa verildi.

HIZIRBEK GAYRETULLAH KİMDİR?

Hızırbek Gayretullah, Türkiye’deki Doğu Türkistanlılardan, Kazaklardan söz edildiğinde akla gelen ilk isimlerin biridir. Henüz çocukken acılarıyla Doğu Türkistan’dan göç macerasını bizzat yaşayan Gayretullah, Türkiye’ye geldikten sonra lise çağından itibaren geride kalan vatanı Doğu Türkistan’ın tanıtımı için “kalem mücadelesi” vermişti.

OSMAN BATUR’U İLK TANITAN KİŞİLERİN BAŞINDA YER ALIYOR

Gayretullah, Doğu Türkistan’dan Türkiye’ye göç eden Kazakların göç macerasını anlattığı “Altaylar’da Kanlı Günler” adlı kitabı ile tanınır. Aynı zamanda Doğu Türkistan’ın milli kahramanı Osman Batur Han’ı Türkiye’de yazıları ve kitaplarıyla ilk tanıtan kişilerin başında gelir.

Hızırbek Gayretullah; konferansları, sohbetleri ve makaleleri aracılığıyla Türkiye’de Doğu Türkistan davasının tanıtılması için yaptığı katkılarıyla, diasporadaki Doğu Türkistan Davası’nın milli mücahitlerinden biri olmaya hak kazanmış dava adamıdır.

Türk dünyasının acı kaybı: Hızırbek Gayretullah hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Doğu Türkistan vefat hızırbek gayretullah
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.