Türk dünyası bir arada! Suriyeli Türkmenler yine Dr.Tarık Sulo Cevizci dedi!

Suriye Türkmen Dernekler Federasyonu'nun 3. Olağan Kurulu İstanbul’da yapıldı. Kurula 20 derneğin 100 üst kurul delegeleri, Türk Dünyası’nın temsilcileri ve Türkmenlerin aksaçlıları katıldı. Türk ve Arap mefyası tarafından da takip edilen genel kurul da, Dr.Tarık Sulo Cevizci yeniden genel başkan seçildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türkiye’de yaşayan Suriye Türkmenlerinin kurduğu, Suriye Türkmen Dernekler Federasyonu 3. Olağan kurulu Topkapı Holiday İnn İstanbul City Otel’de yapıldı.

Türk dünyası bir arada! Suriyeli Türkmenler yine Dr.Tarık Sulo Cevizci dedi!

TÜRK DÜNYASI İSTANBUL’DA BİRARAYA GELDİ!

Genel Başkanlığı’nı Dr.Tarık Sulo Cevizci’nin yaptığı federasyonun genel kuruluna, Türkiye’de kurulan 20 derneğin 100 üst kurul delegeleri, Türkiye'den ve yurt dışında bulunan Türk Dünyasından önemli temsilcileri, Türkmenlerin aksaçlıları ile kalabalık davetli grubu katıldı. Genel kurul divan başkanlığına İsmail Cengiz, üyeliklere Mustafa Bozoğlan ve Servet Muharrem'in seçilmesinin ardından, Türk Dünyasının şehitlerine saygı ile ardından İstiklal Marşının okunması ile başlandı. Toplantı, Türk Dünyası’nın aksaçlıları Kerkük Vakfı Başkanı ve cumhurbaşkanı eski başdanışmanı Erşat Hürmüzlü ile Türk Ocakları İstanbul Şube Başkanı Dr. Cezmi Bayram ve Türk Eğitim Sen İstanbul Şube Başkanı Remzi Özmen hocaların açılış konuşmaları ile devam etti.

Türk dünyası bir arada! Suriyeli Türkmenler yine Dr.Tarık Sulo Cevizci dedi! - Resim : 2

CİHAT YAYCI:SURİYE ÇOK ÖNEMLİ DÖNEMEÇTEN GEÇİYOR!

Açılış konuşmaları sonrası sözü müstafi amiral Cihat Yaycı aldı ve başta Suriye ile Irak Türkmenleri olmak üzere Türk Dünyası’nın siyasi sorunları hakkında önemli mesajlar verdi. Yaycı konuşmadın da, özellikle Suriye'nin önemli bir dönemeçten geçtiğinin altını çizdiğini söyleyerek, belki bir yıl sonra Suriye'nin kaderinin tayin edilmiş olacağından bahsetti. Yaycı,Türkmenlerin ise bu süreçten yara ve kayıp almadan çıkması ve Suriye'deki doğal yerlerini ve haklarını almış olmaları gerektiği üzerinde ısrarla durdu.

Türk dünyası bir arada! Suriyeli Türkmenler yine Dr.Tarık Sulo Cevizci dedi! - Resim : 3

TÜRK DERNEKLERİ TEMSİLCİLERİ BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERDİ!

Kurul Türk Dünyası’nın temsilcilerinin selamlama konuşmaları ile devam etti. Türkçe Konuşan Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan,  Elçibey Vakıf Başkanı Aqil Samedbeyli, GAMOH YK. Üyesi Ağrı Karadağlı, Türk Kıbrıs Derneği Başkanı Rüşat Aydoğan, MHP MYK Üyesi Bülent Maşaoğlu, Kumuk Türkleri Derneği Başkanı Zümrüt Khizrieva, Irak Türkleri Derneği Başkanı Kemal Beyatlı, Ahıska Türkleri Derneği Genel Sekreteri Fuat Uçar, Türkmen asıllı eski Almanya Milletvekili Cemal Karslı, Türkmeneli Derneği Başkanı Savaş Avcı, Türk Dünyası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk bayburtluoğlu, Altınköprü Derneği Başkanı Amir Köprülü, Terekeme Karapapak Derneği Başkanı Mustafa Yıldız, Doğu Türkistan Derneği Başkanı Yusuf Yusufoğlu birer konuşma yaparak, Türkmenleri sorunları ile gelecekleri halkın da görüşlerini açıkladılar.

Türk dünyası bir arada! Suriyeli Türkmenler yine Dr.Tarık Sulo Cevizci dedi! - Resim : 4

TÜRKMEN GÖÇMENLERE YENİ DÜZENLEMELER GELİYOR!

Suriye Türkmen Dernekler Federasyonu'nun 3. Olağan Kurulu’nun kapanış konuşmasını ise Göç İdaresi Genel Müdürü Doç. Dr. Gökçe Ok Bey yaptı. Ok konuşmadında, başta Türk soylular olmak üzere, tüm göçmen meselesi ile ilgili göç idâresinin hizmetleri hakkında bilgi vererek, Türkiye’nin Türkmenlere yönelik yakın zaman yapılacak hizmetlerin müjdesini verdi. Ok, konuşmasının sonun da,birlik ve beraberliğe vurgu yaptı ve Türkçenin öneminden bahsetti.

Türk dünyası bir arada! Suriyeli Türkmenler yine Dr.Tarık Sulo Cevizci dedi! - Resim : 5

GENEL KURULDA TARIK SULO CEVİZCİ YENİDEN GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ!

Büyük ilgi gören genel kurulda,Türkiye'nin dört bir yanında faaliyet gösteren dernekleri temsilen 100 üst kurulu, Suriye Türkmen Dernekler Federasyonu'un 2020 - 2023 dönemi faaliyet raporu ile mali raporu tartışarak ibra etmesi ve 2023 - 2026 dönemi tahmini bütçeyi artırma şartı ile onaylaması ile devam etti. Yönetim kurulunun üyeler tarafından ibra edilmesi üzerine, konuşma yapan başkan Tarık Sulo Cevizci, değerli üst kurul üyelerine teşekkür etti. Ardından tek bir liste halinde girilen seçimde, Tarık Sulo Cevizci ile yönetim listesi, bir kez daha yönetime getirildi.

Türk dünyası bir arada! Suriyeli Türkmenler yine Dr.Tarık Sulo Cevizci dedi! - Resim : 6

CEVİZCİ: TÜRKMENLERİN HAKKARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ…”

Olağan kurul hakkında delegelerin lehte ve aleyhte söz almaları sonrası kapanış konuşmasını genel başkan Dr.Tarık Sulo Cevizci yaptı. Cevizci konuşmasında, Türkmen Dernekler Federasyonu’nun, Türkmenlerin yüz akı olma ile çatı kuruluşu olma yolunda, aynı inanç ve kararlılıkla yoluna, ayrıca Türkmenlerin haklarını savunmaya devam edeceğini taahhüt edeceklerini söyledi.

Türk dünyası bir arada! Suriyeli Türkmenler yine Dr.Tarık Sulo Cevizci dedi! - Resim : 7

Türk dünyası bir arada! Suriyeli Türkmenler yine Dr.Tarık Sulo Cevizci dedi! ile ilgili etiketler Suriye seçim İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.