Türk diplomatın katillerinin idam cezası onandı

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda görevli diplomat Osman Köse'nin katledildiği saldırıya katıldıkları belirlenen PKK'lı Mazlum Dağ ile Muhammed Beşikçi'ye verilen idam cezaları Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Temyiz Mahkemesi tarafından onandı.

Erbil 2. Ceza Mahkemesi, 11 Şubat 2020’de görülen duruşmada Osman Köse ile Irak vatandaşları Osman Muhammed Ali ve Beşdar Ramazan Salih’in ölümden sorumlu tuttuğu Mazlum (Dağ) Muhammed Zeki ile Mamand kod adlı Muhammed Beşiksiz (Abdurrahman Şahin)’e yargılama sonucunda idam cezası vermişti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Temyiz Mahkemesi bugün dosya ile ilgili son kararını verdi ve Dağ ve Beşiksiz hakkındaki idam cezalarını onayladı.

Rudaw'ın haberine göre Temyiz Mahkemesi diğer sanıklar İsmail Halil Muhammed ve Receb Baki Abdulkerim’e verilen ikişer yıl hapis cezasını, Sıdkı Kerim Han ve Eyup İbrahim Mela'nın da aldıkları birer yıl cezayı yattıkları için serbest bırakılmalarına karar verdi.

OSMAN KÖSE ŞEHİT EDİLMİŞTİ

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin Başkenti Erbil’deki Huqqabaz adlı bir restoranda, 17 Temmuz 2019’da gerçekleştirilen saldırıda Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli diplomat Osman Köse ve Osman Muhammed Ali ile Beşdar Ramazan Salih katledilmişti.

Olayın faili olduğu iddiasıyla aralarında Mazlum Dağ ve Muhammed Beşiksiz'inde olduğu 6 kişi hakkında, Erbil 2’nci Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

11 Şubat 2019’da görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti olaya doğrudan karıştığı iddiasıyla Mazlum Dağ ve Muhammed Beşikçi’ye idam cezası verirken, sanıklardan ikisine 1'er yıl, diğer 2 kişiye de 2'şer yıl hapis cezası verilmesine hükmetmişti. 

 

Türk diplomatın katillerinin idam cezası onandı ile ilgili etiketler Erbil Şehit mazlum dağ muhammed beşikçi Osman Köse idam cezası
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.