26 Eylül Türk Dil Bayramı resimli mesajları!

Türk Dil Bayramı resimli mesajları! Tarihte ilk kez 26 Eylül 1932 yılında Türk Dil Kurultayı toplandı. Yüzyıllar boyunca Türk diline giren yabancı kelimeler Türkçe'den arındırıldı. Dil Bayramı ilk kez kutlandı. Bugünün anlam ve önemine ilişkin olarak vatandaşlar Türk Dil Bayramı mesajları ve Türk Dil Bayramı sözleri gibi konuları araştırmaya başladı. Bizde sizler için Türk Dil Bayramı resimli mesajları ve sözlerini derledik. Detaylar haberimizde...

Türk Dil Bayramı resimli mesajları! Bu yıl 83. Yıldönümü kutlanan Türk Dil Bayramı, dünya dilleri arasında bilinirliği en fazla olan dillerden Türkçemizin diğer dillerden ve yabancı kelimelerden arındırıldığı önemli bir bayramdır. 26 Eylül Türk Dil Bayramı resimli mesajları ve sözlerini merak edip araştıran bir çok vatandaş var. Biz de sizler için bu bilgileri derledik. Detaylar haberimizde...

26 Eylül Türk Dil Bayramı resimli mesajları!

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN TÜRK DİL BAYRAMI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkçeyi yaşatmak, tüm varlıklarıyla gelecek nesillere aktarmak ve dile sahip çıkmanın herkesin sorumluluğu olduğunu belirterek, tüm vatandaşları bu hususta hassasiyet ve çaba göstermeye çağırdı.

Erdoğan, Türk Dil Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türkçenin dünyanın sayılı dillerinden biri olduğunu ve kökenlerinin tarihin çok eski dönemlerine uzandığını kaydetti.

Türkçenin milleti bir arada tutan manevi değerler ve kültürün gelecek kuşaklara aktarılmasına imkan sağlayan en kıymetli hazine olduğunu vurgulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Asırlar boyunca farklı kültürler, medeniyetler ve dillerle etkileşim neticesinde daha da zenginleşen Türkçemiz, günümüzde geniş bir coğrafyaya yayılmış durumdaki ortak maziye sahip olduğumuz diğer halklarla aramızdaki en güçlü bağı oluşturmaktadır. Türkçemiz, temsil ettiği değerler bakımından barışın, sevginin ve hoşgörünün dilidir. Sahip olduğu sözcük varlığıyla, atasözü ve deyimler hazinesiyle dünyanın en zengin dilleri arasında yer alan Türkçemiz ne yazık ki son birkaç yüzyılda geçirmiş olduğu değişimler ve dönüşümler sonucu menfi gelişmelerle karşı karşıya kalmıştır. Söz konusu olumsuzlukların başında da dilimize sirayet eden yabancılaşma tehdidi gelmektedir."

2017 "TÜRK DİLİ YILI" İLAN EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkçenin yerinde, doğru, kurallarına uygun, açık, anlaşılır ve temiz bir şekilde kullanımının sağlanması, bu konuda toplumsal bilincin, özenin ve duyarlılığın artırılması amacıyla 2017'nin "Dilimiz Kimliğimizdir" başlığıyla "Türk Dili Yılı" ilan edildiğini anımsatarak, mesajını şöyle sürdürdü:

"Bu vesileyle başta çocuklarımız, gençlerimiz ve basın yayın organları olmak üzere, toplumun tüm kesimlerinin katılımıyla düzenlenen etkinliklerle Türkçenin her alanda doğru kullanılması, yabancı kelimelerin istilasından korunması, sosyal medyada özensiz ifadelerin engellenmesi, yer ve mekan adlarında görülen yaygın kirliliğin önüne geçilmesi, dilimizin sanat, edebiyat, bilim ve eğitim dilleri arasında daha yükseklere taşınması ve kamuoyunda köklü bir dil bilincinin oluşturulması amaçlanmaktadır.

Türkçemizi yaşatmak ve tüm varlıklarıyla gelecek nesillere aktarmak, dilimize sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur. Tüm vatandaşlarımızı bu hususta hassasiyet ve çaba göstermeye çağırıyorum. Türk Dil Bayramı'nın, başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm milletimiz için hayırlı bir uyanışa ve bilinçlenmeye vesile olmasını diliyorum."

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN TÜRK DİL BAYRAMI MESAJI

Türkçe'nin önemine vurgu yapan Bahçeli,“Dil giderse bağımsızlık gider, kök kurur, milli kimlik kavrulur.'' dedi.

Mesajında ''Türkçe umudumuz, istiklal sancağımızdır ''ifadesine yer veren MHP lideri,Af konusuna da değindi.

Türkçe ile şer oyunların bozulacağını söyleyen Bahçeli,"Türkçe düşünürsek ayrık otlarını birer birer ayıklarız. Türkçe duruş gösterirsek milli vicdanın çağrısını işitiriz. Af ise beklenen çıkartırız ''dedi.

TDK'DAN TÜRK DİL BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Türkçe, bugün hem konuşan kişi bakımından hem de yayıldığı geniş saha itibarıyla dünya dilleri arasında bilinirliği en fazla olan dillerdendir.

Millet olarak ezelden ebede yürüyüşümüzün en kıymetli değerlerinden olan dilimiz, zengin bir edebiyatı, tarihi, sanatı kaldırabilme ve taşıyabilme gücüyle bunların cümlesi diyebileceğimiz medeniyetimizin ana direği hükmündedir.

Ülkemiz, Türk dünyası ve akraba topluluklar arasında geçmişte, anda ve gelecekte bağ kurmamızın ve dayanışmamızın en önemli değerlerinden olan ve medeniyet yarışında var olmamızı sağlayacak olan dilimizin söz varlığının artırılması ve bu söz varlığıyla dünyaya ışık tutacak yeni eserlerin türetilmesi, millet olarak en önemli işlerimizden biri olarak bilinmelidir. Öbür yandan halkımızın, basın yayın organlarında, basılı eserlerde, kişi ve iş yeri adlarındaki kullanımlarında olabildiğince Türkçe kelimeleri tercih etmelerini sağlayarak yabancı kelime istilasına karşı dilimizi korumaya özendirmek, milletçe vazgeçilmez görevimiz olarak devam etmelidir.

26 Eylül 1932 yılında düzenlenen I. Türk Dili Kurultayı’ndan beri kutlanagelen ve bugün 83’üncüsünü kutladığımız Dil Bayramı vesileyle Türkçemize emek verenlerden ahirete intikal edenleri rahmetle yâd ediyor, sağ olanlara bu kutlu hizmet yolunda nice hayırlı hizmetlerde bulunabilmelerini diliyor, şükranlarımı sunuyorum.

TBMM BAŞKANI BİNALİ YILDIRIM'DAN TÜRK DİL BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Gelecek nesillere çok daha güzel, çok daha gelişmiş, çok daha derinlikli bir dil bırakabilmemiz için Türk Dil Kurumuna, aydınlarımıza, sanatçılarımıza, siyasetçilerimize, medyamıza ve öğretmenlerimize büyük sorumluluklar düşmektedir." ifadesini kullandı.

Yıldırım, Türk Dil Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bir dilin varlığını devam ettirebilmesinin, o dili konuşanların millet olma şuuruna varmaları ve kendi kültürüne sahip çıkma hassasiyetlerine bağlı olduğunu belirtti.

Türkçenin milli kültür ve değerleri gelecek nesillere aktarabilecek en kıymetli miras olduğuna dikkati çeken Yıldırım, dünyanın en eski dillerinden biri olan Türkçenin, konuşulduğu coğrafyanın genişliği, konuşan nüfusun büyüklüğü ve kelime zenginliği açısından dünyanın en yaygın, en önemli dilleri arasında yer aldığını bildirdi.

Kardeş ülke ve toplulukları kaynaştıran Türkçenin Türk milli kültürü ve milli kimliğinin ana unsuru olduğunu vurgulayan Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:

"Nice mütefekkir, alim ve şairimiz yüzyıllar boyunca dilimizi nakış nakış işlemiş, Türkçenin gelişmesinde ve medeniyetimizin inşasında büyük pay sahibi olmuşlardır. Gelecek nesillere çok daha güzel, çok daha gelişmiş, çok daha derinlikli bir dil bırakabilmemiz için Türk Dil Kurumuna, aydınlarımıza, sanatçılarımıza, siyasetçilerimize, medyamıza ve öğretmenlerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu düşüncelerle Türk Dil Bayramını kutluyor, bütün vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum."

26 Eylül Türk Dil Bayramı resimli mesajları! ile ilgili etiketler Türk Dil Bayramı kutlama mesajı resimli kutlama mesajı sözleri
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.