Türk Devletleri Teşkilatı'ndan Kazakistan'da refahı artıracak reform gündemine destek!

Türk Devletleri Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Tokayev'in kardeş Kazakistan halkının refahını artıracak reform gündemine desteğini bildirdi. Bakan Çavuşoğlu, Kazakistan'daki gelişmeleri kaygıyla izlediklerini belirterek "Türk dünyası, büyük bir aile ve bu vücudun organları gibi birbirimize bağlıyız." dedi.

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Dışişleri Bakanları Konseyi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığında, Kazakistan'daki gelişmeleri ele almak için olağanüstü toplandı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Üye ve gözlemci ülkelerin katılımıyla ve videokonferans yöntemiyle yapılan toplantının açılış konuşmasında Bakan Çavuşoğlu, Kazakistan'daki gelişmeleri kaygıyla izlediklerini belirterek, "Türk dünyası, büyük bir aile ve bu vücudun organları gibi birbirimize bağlıyız. Bir yeri ağrıdığında tüm vücudun bundan muzdarip olması gibi biz de millet olarak Kazakistan'daki gelişmelerden büyük üzüntü duyduk" dedi.

Türk Devletleri Teşkilatı'ndan Kazakistan'da refahı artıracak reform gündemine destek! ile ilgili etiketler Kazakistan reform Türk Devletleri Teşkilatı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.