Türk bilim adamı Prof. Atatüre ‘fiziğiyle’ İngiltere’de gündem oldu

Türk bilim insanlarının uluslararası alanda aldığı başarılar ülkenin göğsünü kabartıyor. Cavendish Laboratuvarı'nın yeni bölüm başkanı Prof. Dr. Mete Atatüre oldu. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Türk bilim insanlarının uluslararası alanda aldığı başarılar ülkenin göğsünü kabartıyor.

Türk bilim adamı Prof. Atatüre ‘fiziğiyle’ İngiltere’de gündem oldu

Cavendish Laboratuvarı'nın yeni bölüm başkanı Prof. Dr. Mete Atatüre oldu. Atamadan sonra ‘Fiziğimle gündeme geldim’ diye esprili bir paylaşım yapan Prof. Dr. Mete Atatüre, İngiltere'nin Cambridge Üniversitesi'nin Cavendish Laboratuvarı'nın yeni bölüm başkanı oldu.

İngiltere'nin Cambridge Üniversitesi'nin izik bölümü olan Cavendish Laboratuvarı'nın 16'ncı bölüm başkanı olarak genç Türk bilim insanı Prof. Dr. Mete Atatüre atandı. Atatatüre atamasıyla ilgili olarak, "Bana güvenilmesinden ve Cavendish Laboratuvarı'nı sorgulama ve meydan okuma dürtüsüyle hareket eden harika bir bilimsel keşif yeri haline getiren herkesin ayak izlerini takip etmekten inanılmaz derecede onur duyuyorum" açıklamasında bulundu.

METE ATATÜRE KİMDİR?

1975 Kayseri doğumlu olan Mete Atatüre,1992’de üniversite sınavında ilk 500’e girme başarısı gösterdi. Bilkent Üniversitesi Fizik bölümünü bitiren Atatüre, İngiltere Institute of Physics’de kuantum fiziği üzerine doktora yaptı. Cambridge Üniversitesi’nde çalışmaya başlayan Atatüre, ünlü fizikçi Stephan Hawking'le aynı üniversitesinin aynı bölümünde görev yaptı. Atatüre, İngiltere’nin en prestijli ödülü Thomas Young ödülü ve madalyası ile ödüllendirildi. Kuantum fiziği alanında çalışıyor.

Türk bilim adamı Prof. Atatüre ‘fiziğiyle’ İngiltere’de gündem oldu ile ilgili etiketler ekonomi İngiltere
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.