Türk bayrağına adını yazdıran CHP'li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'ya soruşturma!

Fethiye'de 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla cadde ve sokaklara asılan Türk bayraklarının üzerinde Belediye Başkanı Alim Karaca'nın isminin yer almasına tepki yağdı. Valilik, bayrakları toplatıp olayla ilgili soruşturma başlattı.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle cadde ve sokaklara asılan Türk bayraklarının üzerine adını yazdırdı.

Üzerinde Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın adının yer aldığı Türk bayrağı görsellerini sosyal medyada paylaşan vatandaşların tepkisi bir anda çığ gibi büyüdü. Türk bayrağının siyasi amaçlar için kullanılmayacağına işaret eden vatandaşlar, savcıları ve Muğla Valiliğini göreve çağırdılar.

VALİLİK BAYRAKLARI TOPLATTI

Kısa sürede gelen tepkiler sonrasında Muğla Valiliğince bir açıklama yapılarak şu ifadelere yer verildi:

”Fethiye ilçemizde ana caddeler üzerindeki elektrik direklerinde bulunan reklam panolarına şanlı bayrağımızın üzerine Fethiye Belediye Başkanının adının ve Fethiye Belediyesi logosunun yer aldığı görsellerin asıldığı tespit edilmiştir. Kamuoyunda da infiale neden olan ve tepki çeken söz konusu görseller 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanununa aykırılık teşkil ettiğinden toplatılmış ve ilgililer hakkında gerekli adli ve idari işlemler başlatılmıştır.” 

ALİM KARACA'DAN AÇIKLAMA!

Hakkında Muğla Valiliğince adli ve idari işlem başlatılan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise şu açıklamayı yaptı:

“Çeşitli medya yayın organlarında yer alan “Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Türk Bayrağına adını yazdırdı” şeklinde yansıyan haberler nedeniyle, kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.

Süreçte yaşananlar tam olarak şöyledir: 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, ilçemiz elektrik dağıtım şirketinin çalıştığı reklam ajansı tarafından, belediyemizden bağımsız olarak bayrak görselleri hazırlanmıştır. Söz konusu çalışmada, Fethiye Belediyesi’nin hiçbir dahlinin olmadığının, ilgili reklam şirketi ile herhangi bir görsel ve tasarımın paylaşılmadığının, jest amacıyla yapılan bayrak görselleri için, asılmadan önce tarafımızdan onay istenmediğinin, bu konuyla ilgili hiçbir anlaşma yapılıp, ücret ödenmediğinin, kurumumuzdan habersiz asılan bayrakların, gece yarısı saatlerinde fark edildiği andan itibaren de toplatıldığının bilgisini kamuoyuna sunarız.”

Türk bayrağına adını yazdıran CHP'li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'ya soruşturma! ile ilgili etiketler Fethiye
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.