Türk basketbolunun efsane oyuncusu Harun Erdenay, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Spor Bilimleri'nde genç yetenekleri yetiştirecek

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, en büyük destekçisi Doğa Sigorta'yla birlikte kulüplerle işbirliği yaparak genç nesillere sporun ve eğitimin önemini aşılamaya devam ediyor. Türk basketbolunun efsane ismi Harun Erdenay, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi'nde yeni öğretim dönemiyle birlikte öğrenime başlayacak olan Spor Bilimlerinde, Antrenörlük, Rekreasyon ve Spor Yöneticiliği bölümlerinde ülkemize kendisi gibi hizmet verecek genç antrenör ve yöneticiler yetiştireceklerini müjdeledi.

Basketbol Milli Takım kaptanlığı, Basketbol Milli Takım Menajerliği, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanlığı, FIBA Avrupa Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği gibi her sporcunun hayal ettiği birçok başarıya ve unvana sahip olan Erdenay, her türlü olanağın bulunduğu modern bir yerleşkede gerçekleştirilecek eğitim sürecinde öğrencilere her konuda destek sağlayacaklarının sözünü verirken, mezuniyet sonrası dönemde de bu bölümlerde eğitim görmüş öğrencilerinin yanlarında olacaklarını vurguladı.

ERDENAY'IN SÖZLERİ GENÇLERDE HEYECAN YARATTI

Aynı zamanda Basketbol liginde birçok Türkiye şampiyonluğu bulunan şu anda da bir çok branşta 1200 sporcuyla Türkiye’nin köklü kulüplerinden biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Spor Kulübü'nün başkanlığını da yürüten Harun Erdenay'ın bu sözleri, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Spor Bilimleri bölümü öğrenci adaylarında heyecan yarattı.

EN BÜYÜK DESTEKÇİ DOĞA SİGORTA

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, en büyük destekçisi Doğa Sigorta’yla birlikte başta Galatasaray Spor Kulübü olmak üzere bir çok kulüple işbirliği yaparak genç nesillere sporun ve eğitimin önemini aşılamaya çalışmaktadır.

"EĞİTİMLİ SPORCU VE SPOR İNSANLARI YETİŞTİRECEĞİZ"

Erdenay, eğitimli sporcu ve spor insanları yetiştireceklerini belirtip, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nihat Kırmızı’nın da her fırsatta dile getirdiği gibi “İyi bir bilim adamı ve iyi bir sporcu olmak için sağlam fizik ve sağlam kafaya ihtiyaç vardır. Biz üniversitemizde araştırmacı, bilgiye ulaşan, sabırlı ve kararlı bilim, spor insanları ve sanatçılar yetiştireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

HARUN ERDENAY KİMDİR?

Harun Erdenay, Ankara’da dünyaya geldi ve üniversite eğitim seviyesine kadar Ankara’da kaldı. Liseden mezun olduktan sonra üniversite sınavlarına hazırlandı ve İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümüne yazıldı. Bu süre içerisinde basketbola duyduğu ilgi yüzünden maç ve antrenmanlarda çok fazla vakit geçirdi. Okuluna vakit ayıramadığı için ayrılmak zorunda kaldı.

Harun Erdenay’ın Basketbol Kariyeri

Harun Erdenay, basketbol kariyerine ilk olarak babasının çalıştırdığı İTÜ alt yapısında 1979 senesinde başladı. Uzun süre alt yapı kategorilerinde kendisini geliştirdi ve 1984 yılında ilk kez As takıma davet edildi. Bu sayede profesyonel kariyerine başlangıç yaptı. Kariyerinin başlangıcında ilk patlamayı 1986-1987 sezonunda yaptı.

Türk basketbolunun efsane oyuncusu Harun Erdenay, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Spor Bilimleri'nde genç yetenekleri yetiştirecek

Bir sonraki sezon ise sezon içerisinde yıldızlaşarak sayı kralı oldu. 6 yıla yakın bir süre İTÜ’de oynayan futbolcu, 1990 yılında etkili transferler yapan Paşabahçe’ye transfer oldu. 1992'de Paşabahçe kulübünün kapanmasıyla İTÜ'ye geri döndü ve bir sezon bedelsiz oynadı.

1993-1994 sezonunda Fenerbahçe’ye transfer olan Erdenay, bir sezon sonra Ülkerspor’a transfer oldu. Ülkerspor ile ilk sezonunda büyük bir başarı elde etti ve kariyerinin ilk şampiyonluğunu yaşadı. Bir sonraki başarısını ise 1997-98 sezonunda yaşadı.

Türk basketbolunun efsane oyuncusu Harun Erdenay, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Spor Bilimleri'nde genç yetenekleri yetiştirecek - Resim : 2

2003 yılına kadar Ülkerspor’da forma giyen milli futbolcu, 2003 yılında bir kez daha İTÜ’ye geri döndü. 2 sene boyunca İTÜ’de forma giyerken, 2005 yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi Basket Takımı’na geçiş yaptı. Sadece bir sezon burada oynadı ve sonrasında İTÜ’ye geri döndü. 2008 yılında basketbolculuk kariyerine son verdi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı

Harun Erdenay, 2006 yılından itibaren Türk Milli Basketbol Takımı menajerliğini üstlendi. 2015 yılına gelindiğinde ise 30 Mart 2015 tarihinde federasyon yönetim kurulunun oy birliği ile Turgay Demirel'in yerine Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı görevine getirildi.

Türk basketbolunun efsane oyuncusu Harun Erdenay, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Spor Bilimleri'nde genç yetenekleri yetiştirecek - Resim : 3

Harun Erdenay’ın Başarıları

Kişisel Başarıları

1984 Türkiye gençler en iyi forvet
1986 Üniversiteler arası en iyi forvet
1988-1989 Türkiye Sayı Krallığı
1989-1990 Türkiye Ligi En iyi oyuncusu
1994-1995 Türkiye Ligi Allstar maçı en iyi oyuncusu
1995 Türkiye ligi en iyi oyuncusu
1996 PlayOff'ların en değerli oyuncusu
1998 Playoff'ların en değerli oyuncusu
2001 PlayOff'ların en değerli oyuncusu
2004-2005 TBL Sayı Krallığı

Takım Başarıları

1991-1992 Türkiye Kupası
1992-1993 G.S.G.M Kupası
1994-1995 Cumhurbaşkanlığı Kupası
1995-1996 Türkiye Şampiyonluğu
1996 Cumhurbaşkanlığı Kupası
1998 Türkiye Lig Şampiyonluğu
2001 Türkiye Lig Şampiyonluğu
2001 Avrupa 2.'ligi
2002 Dünya 9.'luğu

Türk basketbolunun efsane oyuncusu Harun Erdenay, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Spor Bilimleri'nde genç yetenekleri yetiştirecek ile ilgili etiketler Harun Erdenay doğa sigorta Ayvansaray Üniversitesi istanbul Ayvansaray Üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.