Türk basketbol efsanesi Sevim Sayın Bilgin, 84 yaşında vefat etti

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın ilk kaptanı olarak tarihe geçen Sevim Sayın Bilgin, 83 yaşında hayatını kaybetti. Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamada, "Sevim Sayın Bilgin'in vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. TBF olarak merhumeye Allah'tan rahmet, kıymetli ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz." denildi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın ilk kaptanı olarak tarihe geçen Sevim Sayın Bilgin, 83 yaşında hayatını kaybetti.

Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamada, "Sevim Sayın Bilgin'in vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. TBF olarak merhumeye Allah'tan rahmet, kıymetli ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz." denildi.

SEVİM SAYIN BİLGİN KİMDİR?

1939 doğumlu olan Sevim Sayın Bilgin'in Almanya ve Avusturya ile oynanan ikili temas müsabakalarında A Kadın Milli Takımı'nın ilk kaptanlığını yaptı.

Gazi Eğitim ve ODTÜ kadrolarında da yer alan Bilgin'in ayrıca 1961 yılında Sofya'da düzenlenen Üniversite Oyunları'nda milli takımın formasını giydi.

SON RÖPORTAJI....

SEVİM SAYIN BİLGİN: "ÇOK GURURLUYUZ"

2017 FIBA Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 3'üncü maçında Romanya'yı 56-45'lik skorla mağlup eden A Milli Kadın Basketbol Takımı'nda maç öncesi duygusal anlar yaşandı.

İlk defa 1964 yılında milli takım forması giydiğini ve Romanya'da bir tarihin yazıldığını ifade eden kadın basketbolu ile ilgili bilgiler veren Sevim Sayın Bilgin, "Bayan Basketbol takımı üniversite oyunları olarak 1961 yılında Sofya'da karşılaşmalar yapmıştı. A Milli Takım ise 1964 yılında kuruldu ve de ilk karşılaşmasını Almanya ve Avusturya'da yapmış oldu. Daha sonra 1966 yılında İran'da ikinci milli takım oyuncuları teşkil edilmiş oldu.1966 yılından sonra bir takım nedenlerle milli takıma 20 yıl kadar ara verildi. 1986 yılında tekrar oluşturuldu ve bugünkü tarihe gelmiş olduk. Bu arada Kadın Basketbol Milli Takımı'nın büyük bir aşama yaptığını görüyoruz. Gayet başarılı bir takımımız var. Çok gurulu ve heyecanlıyız" dedi.

Türk basketbol efsanesi Sevim Sayın Bilgin, 84 yaşında vefat etti ile ilgili etiketler a milli kadın basketbol takımı Sevim Sayın Bilgin
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.