Türk basını için de çalışmış olan Ukraynalı gazeteci ölü bulundu!

Eskiden Türk basını için de çalışmış olan Ukraynalı gazeteci ve savaş fotoğrafçısı Maks Levin'in Kiev yakınlarında cansız bedenine ulaşıldı. Levin, daha önce 2014 yılında Donbass'daki çatışmaların ortasına giderek Rusya'nın işlediğini iddia ettiği suçları belgelemiş ve bölgede birçok şeye tanıklık etmişti.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sürerken, sivil can kayıpları yaşanmaya devam ediyor. Bir dönem Türk basını için de fotoğraf çeken 41 yaşındaki Ukraynalı fotoğrafçı Maks Levin'in de Kiev kentinde cansız bedenine ulaşıldı.

Türk basını için de çalışmış olan Ukraynalı gazeteci ölü bulundu!

13 MART'TA İRTİBAT KESİLMİŞTİ

Ukrayna basınında yer alan bilgilere göre, kendisinden 3 haftadır haber alınamayan fotoğrafçının Aleksey Chernişev isimli arkadaşıyla birlikte 13 Mart tarihinde fotoğraf çekimleri için Rusya saldırılarının olduğu Kiev yakınlarında bulunan Guta Mezhigorskaya köyüne gittiği ve o günden sonra kendisine bir daha ulaşılamadığı bildirildi.

Arkadaşı Aleksey Chernişev’den ise hala haber alınamadı.

2 KURŞUNLA VURULMUŞ BULUNDU

Ukrayna Başsavcılığı, fotoğrafçının ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, “Mart ayında kendisiyle irtibatın kaybolduğu Maks Levin’in cansız bedeni, Guta Mezhigorskaya yakınlarında bulundu. Silahsız olan ve Rus askerleri tarafından açılan 2 el ateşle öldürülen fotoğrafçı cinayetine ilişkin tüm belgeler, savaş suçlularının yargılanması için toplanıyor” ifadelerini kullandı.

 

-SuperHaber

Kaynak: İHA

Türk basını için de çalışmış olan Ukraynalı gazeteci ölü bulundu! ile ilgili etiketler Ukrayna gazeteci fotoğrafçı Rusya Savaş maks levin ölü kiev
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.