Turizmde 56 milyar dolar hedefi! Emin adımlarla ilerlemekteyiz

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan başkanlığında kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisi için müzakere toplantısı düzenlendi. Bakan Yardımcısı Alparslan turizmde 56 milyar hedefini yineleyerek "Bu hedefe emin adımlarla ilerlemekteyiz. 8 aylık rakamlar, bu hedeflere ulaşacağımızı göstermekte" ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan başkanlığında kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisi için müzakere toplantısı düzenlendi.Toplantıya, turizm sektör temsilcileri ve bakanlık bürokratları katıldı.

Turizmde 56 milyar dolar hedefi! Emin adımlarla ilerlemekteyiz

Alparslan, geçen yıl 46 milyar dolar ile bugüne kadarki en büyük yıllık turizm gelirinin sağlandığını söyledi.

Turizm alanında en etkin ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini söyleyen Alparslan, "2023 yılında 2'nci kez turizm yatırımlarını geliştirmek adına kamu arazilerini turizm yatırımcılarına tahsis için bugün müzakere yapacağız. 9 taşınmaz için 10 yatırımcımızın başvurusu var. Bunları tek tek gerçekleştirerek 2028 hedeflerimiz için 1'inci adımı atmış olacağız. Ülkemizde turizm potansiyeli için olağanüstü imkanlar var. Bunları hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 9 taşınmazımızı, turizm yatırımcılarımızla buluşturarak turizm yatırımlarında bir adım daha ileri geçmiş olacağız. Bu yıl 56 milyar dolar turizm geliri hedefimiz var. Bu hedefe emin adımlarla ilerlemekteyiz. 8 aylık rakamlar bu hedeflere ulaşacağımızı göstermekte" diye konuştu.

Turizmde 56 milyar dolar hedefi! Emin adımlarla ilerlemekteyiz ile ilgili etiketler ekonomi Kültür ve Turizm Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.