Turizm bölgelerinde bayram coşkusu! Otellere 600 bin misafir bekleniyor

9 günlük tatilde yerli turist sahillere akın edecek. 3 gece 4 günlük turların öne çıktığı bu dönemde 600 bin kişi otellerde konaklayacak. Ekonomiye 1.5 milyar liralık katkı sağlanacak. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Sabah Gazetesi turizm editörü Betül Alakent’in haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram tatilinin 9 güne uzatıldığını açıklamasının ardından turizmde telefon trafiği katlandı.

Turizm bölgelerinde bayram coşkusu! Otellere 600 bin misafir bekleniyor

9 günlük tatili fırsat bilen yerli turist, başta sahil bölgeleri olmak üzere otellere akın edecek. Tatili iki etap halinde geçirecek olan yerli turist, ortalama 4 gece 5 günlük paketleri tercih ediyor. Kalan diğer bölümü ise eş-dost ve akraba ziyaretlerine ayırıyor. Bayram döneminde Akden ve Ege yine öne çıkarken, Karadeniz, Kapadokya ve GAP turlarına da ilgi yüksek. Bu dönemde ortalama oda fiyatları gecelik 3 bin TL'den başlayıp 50 bin TL'ye kadar çıkıyor. Bayramda 600 bin kişinin yurtiçi otellerde konaklama yapacağını, 100 bin kişinin de yurtdışına gideceğini aktaran turizmciler, sadece otel konaklamalarıyla yaklaşık 1.5 milyar TL'lik ekonominin oluşacağını vurguluyor.

250 BİNİ ANTALYA'DA


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Ramazan Bayramı'nda hem tatilin kısa süreli olması hem de havaların soğuk gitmesi nedeniyle dolulukların yüzde 80'lerde kaldığını belirterek, "Bu bayram için çok güçlü bir telefon ve rezervasyon trafiği var. Oteller yüzde 100 dolacak. Yaklaşık 250 bin yerli turist bayramı Antalya'daki otellerde geçirecek" dedi. Tatilcilerin bayramı ikiye böldüğünü anlatan Kavaloğlu, "Ortalama 4 gece 5 gün konaklayacaklar. Gecelik oda fiyatları ise alt segment otellerde 2.500- 3.000 TL'den, orta segmentte 10-15 bin TL'den, üst segmentte ise 25 bin TL'den başlıyor ve yukarıya çıkıyor" ifadelerini kullandı.

YURTDIŞINA TALEP YÜKSEK


Travelzone Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öztürk, bayram döneminde yaklaşık 600 bin kişinin yurtiçindeki otellerde tatil yapacağını belirterek, 100 bin kişinin de yurtdışına çıkacağını söyledi. Öztürk, "Yurtiçinde Ege ve Akdeniz öne çıkıyor. Ancak Karadeniz, Kapadokya ve GAP bölgesine de ilgi yüksek. Ortalama 4 gece 5 günlük turlar tercih ediliyor" dedi. Yurtdışına da büyük bir talebin olduğunu anlatan Öztürk, "Yurtdışında vize krizine rağmen yine Avrupa İtalya, İspanya gibi ülkelere talep çok yüksek. Vizesi olmayan ya da alamayanlar ise Mısır ve Balkanlar'a yöneliyor. Yurtdışı turlarda otel-uçak dahil kişi başı 500 ila 1.500 euro arasında fiyatlar şekilleniyor. Bayramda 100 bin işi yurtdışına çıkacak" dedi.

Turizm bölgelerinde bayram coşkusu! Otellere 600 bin misafir bekleniyor ile ilgili etiketler ekonomi Seyahat Kurban Bayramı tatil
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.