Turgutlu bu skandalı konuşuyor! Kılıçdaroğlu ve Akşener müdahale etmiyor iddiası

Manisa’nın Turgutlu İlçesi, İyi Parti İlçe Başkanı Önder Ertaş hakkında valilik, kaymakam ve savcılığın yaptığı soruşturma ile çalkalanıyor. İddialara göre Ertaş, CHP’li Turgutlu Belediyesi’nin yoksul ve muhtaç kişilere her ay verdiği bin lira için partiye üye ve yönetimde olan 10 kişinin adını yazdırdı.Turgutlu Belediyesi ise bu kişileri araştırmadan onay verdi. Skandal durum, İyi Parti lideri Akşener ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na iletildi. Ancak bir uyarı dahi yapılmadı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nin Cumhuriyet Savcılığı, ilginç bir soruşturma sürdürüyor.

TURGUTLU’DA NELER OLUYOR?

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre CHP’li Turgutlu Belediyesi, ilçede yaşayan “yardıma muhtaç kişilere nakdi yardım” yapma kararı aldı. Bu kararın ardından İyi Parti Turgutlu İlçe Başkanı Önder Ertaş,partisine üye ve yönetimde olan 10 kişinin adını ve banka hesap numaralarını belediyeye bildirdi.Turgutlu Belediyesi İyi Parti İlçe Başkanı Önder Ertaş’ın her ay hesaplarına bin TL yatırılacak olan kişilerin, yardıma muhtaç olup olmadıkları ile ilgili herhangi bir araştırma yapmadı ve onay verdi.

 Turgutlu bu skandalı konuşuyor! Kılıçdaroğlu ve Akşener müdahale etmiyor iddiası

(CHP’li Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın)

TURGUTLU’DA HERKES BU OLAYI KONUŞUYOR!

Turgutlu Belediyesi’nin yaklaşık bir yıl önce yapmaya başladığı nakdi yardım paralarının durumu CHP ve İyi Parti Genel Merkezleri’ne yapılan şikayetler ile ortaya çıkmaya başladı. İddialara göre Turgutlu İyi Parti İlçe Başkanı Önder Ertaş, adları ile banka hesap numaralarını alarak belediyeye “yardıma muhtaç kişiler” olarak yazdırdığı 10 kişinin, her ay hesaplarına yatırılan biner lira paralarını çektiriyor ve kendisinin hesabına yatırıyordu. Ertaş, paralarını aldığı 10 kişiyi de başta belediye olmak üzere başka bir yerde işe sokma vaadi ile oyalıyordu.

Turgutlu bu skandalı konuşuyor! Kılıçdaroğlu ve Akşener müdahale etmiyor iddiası - Resim : 2

(İYİ Parti İlçe Başkanı Önder Ertaş)

SKANDALI ESKİ MİLLETVEKİLİ TEVFİK DİKER ORTAYA ÇIKARDI!

Turgutlu’da herkesin bildiği bu olay, artan şikayetler üzerine CHP ve İyi Partililer tarafından mail,telefon ve mektupla Manisa İl ve Genel Merkezkere iletildi. Ancak hiç bir sonuç alınamadı. Bunun üzerine skandal uygulama, 19 ve 20’nci dönem Manisa Milletvekili araştırmacı yazar Tevfik Diker tarafından, bundan bir ay önce İçişleri Bakanlığı’na yazıyla bildirildi. Diker’in yazısından bir ay sonra, Manisa Valiliği ve Turgutlu Kaymakamlığı ile savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Turgutlu bu skandalı konuşuyor! Kılıçdaroğlu ve Akşener müdahale etmiyor iddiası - Resim : 3


MERAL AKŞENER VE KEMAL KILIÇDAROĞLU MÜDAHALE ETMİYOR!

Yine iddialara göre, Turgutlu’daki skandal, başta İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile CHP Genel Başkanı Kemal Kemal Kılıçdaroğlu’na iletildi. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen, bu durumdan haberi olan CHP’li Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve İyi Partili Önder Ertaş için, bir uyarı dahi yapılmadı.


SAVCILIK PARALARI ALINAN KİŞİLERİ TANIK OLARAK İFADEYE ÇAĞIRIYOR!

Tüm bu gelişmelerin ardından, her ay hesabına yatırılan bin TL parayı İyi Parti İlçe Başkanı Önder Ertaş’a veren ve sesini çıkarmaması karşılığı iş vaadi verilen bir kişi, savcılığa giderek şikayetçi oldu.Bunun üzerine Turgutlu Cumhuriyet Savcılığı, 7 kişiyi tanık olarak ifadeye çağırarak, şikayet edilen konuyu soruşturmaya başladı.

Turgutlu bu skandalı konuşuyor! Kılıçdaroğlu ve Akşener müdahale etmiyor iddiası ile ilgili etiketler Turgutlu CHP İYİ Parti Önder Ertaş
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.