Turgay Güler'den 'Manyak mısınız nesiniz?' tepkisi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP'nin muhalefetine rağmen envantere eklenen S-400 hava savunma sisteminin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun istemesiyle alındığını öne sürdü. Konuyu bugünkü köşe yazısında ele alan Akşam yazarı Turgay Güler, "Kimse kusura bakmasın, isterlerse de dava etsinler. Söylemezsem çatlarım yahu! Manyak mısınız nesiniz? Bu milletle alay mı ediyorsunuz?" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

S-400'lerin ilk alınmasını isteyenin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu iddia eden Öztrak "Bu coğrafyada hava savunma sistemimizdeki açıklar kabul edilemez. Sistemin güçlendirilmesi ve bu kapsamda S-400’lerin alınması gereklidir- diyen bizim Genel Başkanımız. S-400’lerle ilgili söylediklerimiz son derece açıktır ve partimizin resmi görüşünü yansıtır" dedi.

Bu açıklamayı bugünkü köşe yazısına taşıyan Akşam yazarı Turgay Güler, "Yahu bunlar hakikaten tuhaf. ‘Kafayı sıyırmak’ bu değil de nedir Allah aşkına? Şaka mısınız, kafa mı buluyorsunuz?" dedi.

İşte Güler'in 'Hiç kimse kusura bakmasın' başlıklı o yazısı:

"Niye alındı onu kimse bilmiyor?

Kim bize saldıracak?

Irak mı bize saldıracak? İran mı bize saldıracak?

Rusya mı bize saldıracak?

Yunanistan’la mı kavga edeceğiz?

Gidiyorsunuz Rusya’dan S-400’ü satın alıyorsunuz. Bu siyasi bir karar tabii.

Türkiye dünyanın en pahalı hurdasına sahip bir ülke. Alındı depolara konuldu, şimdilik orada duruyor.

Sanırım yukarıdaki sözlerin sahibini tahmin etmeniz güç olmamıştır. Zira son bir yıldır benzer cümleleri tekrarlayıp duruyor Sayın Kemal Kılıçdaroğlu.

Bazen olur, az sonra yazacaklarım aklımda şekillenince bir gülme krizi tutar. Şu an o haldeyim. Kemal Bey komik adam. Hem de çok komik.

S-400’ü dünyanın en pahalı hurdası yaptı. Eyvallah!

‘Neyimize gerek, ne yapacağız’ dedi. Buna da eyvallah!

‘Kim bize saldıracak’ bile dedi? Hadi buna da eyvallah!

Demem o ki; öyle ya da böyle, doğru yahut yalan birtakım gerekçelerle Kemal Bey S-400’lere karşı. O CHP genel başkanı olarak bunları söyleyince çevresi boş durur mu?

Onlar da yardırdı.

Kimi ‘boru’ dedi, kimi ‘teneke’!

Kabul! S-400 borudur, tenekedir! Hiçbir işe yaramaz! Dünyanın parasını boşu boşuna verdik! Çöp oldu gitti!

Ne demişti Ünal Çeviköz?

‘CHP iktidara gelince S-400’leri iptal edeceğiz’.

Dört gözle iktidara geleceğiniz günü bekliyoruz! Çağırırsınız bir hurdacı, tartıp satın alır! Böylece konu kapanır. İtirazınızı duyar gibi oldum, kabul konu kapanmaz! Dünyanın en pahalı hurdasının alınmasında kimin sorumluluğu varsa onları da yargılarsınız!

Hatta idam bile edebilirsiniz!

Yahut zindanlara attırır, ölünceye kadar oradan çıkarmazsınız!

Madem hurda, madem boru yahut teneke, madem bu savunma sistemi hiçbir işe yaramaz, madem bize de kimse saldırmaz, madem siyasi bir karardan öte değil; o halde 2023 seçimlerine kadar yeri göğü inletirsiniz!

‘Bunun hesabını sormazsak namerdiz’ falan dersiniz!

Öyle ya!

Şimdi sıkı durun.

Yahu bunlar hakikaten tuhaf.

‘Kafayı sıyırmak’ bu değil de nedir Allah aşkına?

Şaka mısınız, kafa mı buluyorsunuz?

Nedir sizin derdiniz yahu?

Pazartesi günü CHP Sözcüsü Faik Öztrak kameralar karşısına çıktı ve ne dedi biliyor musunuz? Alın size noktasına virgülüne dokunmadan aktarıyorum.

‘-Bu coğrafyada hava savunma sistemimizdeki açıklar kabul edilemez. Sistemin güçlendirilmesi ve bu kapsamda S-400’lerin alınması gereklidir- diyen bizim Genel Başkanımız. S-400’lerle ilgili söylediklerimiz son derece açıktır ve partimizin resmi görüşünü yansıtır’.

Tamı tamına böyle dedi.

Yuh kere yuh!

Kimse kusura bakmasın, isterlerse de dava etsinler. Söylemezsem çatlarım yahu!

Manyak mısınız nesiniz?

Bu milletle alay mı ediyorsunuz?

Neyin kafasını yaşıyorsunuz?

Yok, vallahi yok. Söyleyecek başkaca bir söz yok.

Demem o ki kimse kusura bakmasın, sözün bittiği, kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerdeyiz.

Özür dilerim. "

YAZININ ORİJİNAL METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

Turgay Güler'den 'Manyak mısınız nesiniz?' tepkisi ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu S-400 Faik Öztrak Turgay Güler
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.