Turgay Güler'den kadın derneklerine veryansın

Akşam yazarı Turgay Güler, köşe yazısında, CHP'de art arda ortaya çıkan taciz ve tecavüz skandallarına sessiz kalan kadın derneklerini eleştirdi. Güler, ''Onlara kötü bir haberim var! Gerçi CHP’de herkes biliyor. Dolayısıyla kendileri de biliyordur! Yeni pislikler duyacak kamuoyu, daha rezillerini!'' diyerek tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nde her geçen gün yeni bir taciz ve tecavüz skandalı patlak veriyor. Kadın haklarını öncelikli politikalarıymış gibi yansıtan CHP yönetimi bu iddialara sessiz kalmayı sürdürüyor.

CHP İstanbul il yönetimi ise, Maltepe, Avcılar, Ümraniye ve Sultangazi’deki tecavüz vakalarına karşı adeta üç maymunu oynuyor.

Tüm bu gelişmeler kamuoyunda büyük infiale yol açmışken son olarak Muğla'da vahşice katledilen Pınar Gültekin'in ailesine CHP'li bir vekilin 'Davadan vazgeçin' dediği iddia edildi. Gültekin ailesi vekilin de ismini vererek iddiaları doğruladı. CHP yönetimi ise bu konunun ardından da herhangi bir yaptırım uygulama kararı almadı.

Dünkü köşesinden bu durumu değerlendiren Akşam yazarı Turgay Güler, ''O milletvekilinin ismi ortalıkta dolaşıyor. Herkes kim olduğunu biliyor. Kemal Bey de biliyor. Ama disipline verilmiyor, partiden ihraç edilmiyor. Nasıl olsa Kemal Bey birkaç güne kalmaz toplumu hayretler içerisinde bırakacak bir açıklama yapıp gündemi değiştirir!'' diyerek tepki gösterdi.

Kadın derneklerini de sessiz kalmakla suçlayan Güler, ''Çoğu sağır ve kör! Öyle olmasa CHP’de yaşanan rezilliklere karşı bir tepki ortaya koymazlar mı? Koymuyorlar!'' ifadelerini kullandı.

İşte Güler'in ''Daha ne olsun istiyorsunuz bi deyiverin hele'' başlıklı o yazısı...

''Türkiye’de üç yüze yakın kadın derneği var. Bu derneklerin kuruluş amacını tahmin etmeniz güç olmasa gerek. Sorsanız hepsi de şiddet gören, tecavüze uğrayan, istismar edilen, aşağılanan kadına sahip çıkıyor.

Yalan!

Umurlarında bile değil.

Şüphesiz aralarında az sayıda düzgün olanı, kuruluş amacına uygun faaliyet yürüteni vardır. Ama az sayıda.

Çoğu sağır ve kör! Öyle olmasa CHP’de yaşanan rezilliklere karşı bir tepki ortaya koymazlar mı? Koymuyorlar!

Tecavüz var!

Taciz var!

İstismar var!

Şiddet var!

Aşağılanma var!

Harekete geçmeleri, tepki göstermeleri için daha ne olması gerek?

Son skandal Muğla’da yaşandı. Pınar Gültekin’i öldürüp, cesedini varil içinde yaktıktan sonra üzerine beton döken cani vardı ya hani! CHP’li bir Muğla milletvekili, Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin’i arayarak o caniye açtıkları davadan vazgeçmesini istiyor. Zira caninin ailesi CHP’liymiş!

Yuh!

Yuh kere yuh!

O milletvekilinin ismi ortalıkta dolaşıyor. Herkes kim olduğunu biliyor. Kemal Bey de biliyor. Ama disipline verilmiyor, partiden ihraç edilmiyor. Nasıl olsa Kemal Bey birkaç güne kalmaz toplumu hayretler içerisinde bırakacak bir açıklama yapıp gündemi değiştirir!

İyi de kadın derneklerimiz nerede? Sırra kadem basmışlar.

Ne olsun istiyorlar bilmiyorum ki?

Seslerini yükseltmeleri için tecavüz yetmiyor, taciz yetmiyor, istismar yetmiyor, şiddet yetmiyor, aşağılama yetmiyor; öldürmek, yakmak, üzerine beton dökmek de yetmiyor! Peki ya caniye arka çıkmak, o da mı yetmiyor?

Daha ne olsa rahatsız olursunuz bi deyiverin hele? Kadına nasıl bir saldırı sizi harekete geçirir?

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın adının karıştığı skandal, sonrasında yaşanan şantaj ve ortaya çıkan rezillik!

Bu da mı yetmez?

Kemal Bey skandalın ortalığa saçılmasının ardından Karabat’ı çağırmış ve konuşmuş. Ne tavsiyede bulunmuş acaba ne öğüt vermiş? ‘Sessiz kal, bir süre ortalıklarda gözükme unutulur gider’ mi demiş?

Bilmiyoruz!

Bildiğimiz tek şey onun da disipline verilmemiş ve arkalanmış olması.

İşin tuhaf yanı bu kadın dernekleri CHP’de olup bitenlere sessiz kaldıkça yeni bir skandal patlak veriyor. Daha ne kadar kafalarını kuma gömebilecekler göreceğiz?

Bu arada onlara kötü bir haberim var! Gerçi CHP’de herkes biliyor. Dolayısıyla kendileri de biliyordur! Yeni pislikler duyacak kamuoyu, daha rezillerini!

Susabilecek misiniz bakalım?

Demem o ki bu kadın derneklerinin derdi başka, amacı da! Kim fonluyor bu dernekleri acaba? Arkalarında kimler var? Yöneticileri kim, aidiyetleri ne?

Hepsi saçılır bir gün ortalığa merak etmesinler!

Ve son bir not.

Olay TV’nin kapatılmasını konuşup tartışıyor kamuoyu. İşsiz kalanlar ortalığı ayağa kaldırıyor. Elbette kaldıracak. Tabii ki birilerinin işsiz kalmasına sevinemeyiz. Ama iyi de ‘CHP’deki taciz-tecavüz’ skandallarına tepki gösterdikleri için Halk TV’den kovulan Barış Yarkadaş ve arkadaşları için neden ortalığı ayağa kaldırmadınız?

Ben diyeyim mi?

Halk TV’nin patronu CHP’li de ondan!

CHP’deki taciz ve tecavüz işlerine de aynı gerekçeyle ses çıkarmadılar.

Çünkü sapık, CHP kimliği taşıyor.

Yazık!''

YAZININ ORİJİNAL METNİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Turgay Güler'den kadın derneklerine veryansın ile ilgili etiketler CHP Turgay Güler Taciz Tecavüz kadın dernekleri akşam köşe yazısı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.