Turgay Güler: CHP teşkilatlarına gidenler bir taraflarına teneke bağlasın

CHP'de peş peşe ortaya çıkan taciz ve tecavüz iddiaları partiyi karıştırdı. Partililer İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu olayları gizlemekle suçlarken, Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler de CHP'li kadın parti görevlilerine ve vekillere sessiz kaldıkları için tepki gösterdi. Güler, yaşanan diğer taciz skandallarını da kaleme alarak, ''CHP teşkilatlarına gidenler kendilerini korumak için bir taraflarına teneke mi bağlasınlar? Öyle ya! Gideni sağ koymuyorlar!'' ifadelerini kullandı.

CHP’de ortaya çıkan taciz ve tecavüz olaylarına her gün bir yenisi daha ekleniyor. Maltepe’deki tecavüz skandalının ardından seslerini duyurmaya başlayan CHP'li kadınlar bir bir suç duyurusunda bulundu.

CHP içinde İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu olayları örtbas etmekle suçlandı. Suçlamayı yapan CHP'li eski milletvekili Barış Yarkadaş ise, Kaftancıoğlu tarafından 'şov yapıyor' ifadeleriyle yalanlandı.

Söz konusu gelişmeleri dün köşesinden duyuran Turgay Güler, bugün de çarpıcı detayları kaleme aldı.

Güler, parti içinde yaşanan diğer taciz skandallarını ve nasıl örtbas edildiğini de tek tek anlatarak, ''CHP teşkilatlarına gidenler kendilerini korumak için bir taraflarına teneke mi bağlasınlar? Öyle ya! Gideni sağ koymuyorlar!'' ifadelerini kullandı.

İşte Güler'in ''Barış'ı ihraç edin diğerleri kalsın'' başlıklı o yazısı;

''Canan Kaftancıoğlu susuyor.

Kemal Kılıçdaroğlu da susuyor.

CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka bile susuyor.

İl Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman susuyor.

CHP’li kadın milletvekilleri de susuyor.

Herkes susuyor.

Susmak suça ortak olmaktır bilesiniz!

Peki, kim konuşuyor? Barış Yarkadaş.

Ne diyor?

‘Tacize-tecavüze uğrayan kadınlara niçin sahip çıkmıyorsunuz’ diyor?

Cevap Kaftancıoğlu’ndan geliyor. O ne diyor?

‘Şov yapma’.

Ne yani, Barış Yarkadaş’ı savunmak şimdi bana mı kaldı? Şov-mov yaptığı da yok ayrıca. Baktım, yaptığı eleştiri sosyal medyada yirmi bin beğeni almış. Üç milyona yakın kişi görüntülemiş. Sayısız destek mesajı var. Tek aykırı ses Canan Kaftancıoğlu’ndan geliyor. Neymiş? ‘Partilerine operasyon çekiliyormuş’.

Yuh!

Maltepe, Ümraniye, Sultangazi, Bağcılar, Şişli...

Bir de İstanbul il.

CHP teşkilatlarına gidenler kendilerini korumak için bir taraflarına teneke mi bağlasınlar? Şu hale bakın yahu! Yakında aileler çocuklarını teşkilatlara gitmemeleri konusunda uyarırsa şaşırmam. Öyle ya! Gideni sağ koymuyorlar!

Ümraniye’de tacize uğrayan genç kadının faili, Kartal Belediyesi özel kaleminde işe alınıyor. Merak ettiğim için soruyorum; tacizden önce mi işbaşı yaptı, sonra mı?

Ve hâlâ neden işine son verilmedi? Dahası partiden niçin geçici bile olsa ihraç edilmedi?

Eşi cezaevinde bulunan bir kadın, ‘gel sana yardım yapalım’ denilerek Sultangazi İlçe Teşkilatı’na çağrılıyor, cinsel saldırıya maruz kalıyor.

Konu tam üç kez Canan Kaftancıoğlu’na bildiriliyor. Kaftancıoğlu umursamıyor. Olay medyaya yansıyor. Ama o yönetici hâlâ görevde. Mağdurlar bu şekilde bir sonuç alamayacaklarını görünce sosyal medyadan duyuruyorlar çığlıklarını. Ama bu kez de ‘Canan Kaftancıoğlu’na zarar veriyorsunuz, yapmayın’ diye uyarılıyorlar.

Akıl alır gibi değil.

İddialar medyaya yansıyalı dört gün oldu. Canan Hanım söz konusu kişileri disipline sevk etmek için daha ne bekliyor?

Tacizle suçlananlardan biri de İstanbul İl yöneticilerinden Yasin Ilgar. Dün yazmıştım bir daha hatırlatayım. Yasin Ilgar, Kaftancıoğlu’nun eşinin akrabası.

Bu yüzden mi himaye görüyor?

İstanbul il başkanlığı için 40 milyon lira ödenerek alınan yeni binanın alımında Yasin Ilgar’ın rolünü konuşuyor herkes. Sahi nasıl bir rolü var ki?

Bitmedi!

Bir il yöneticisi (adı bende kalsın) Ataşehir’de bir kadına cinsel saldırıda bulunuyor. Olay büyümeden üstü kapatılıyor. Gerçi Ataşehir’de duymayan yok. Peki, nasıl mı kapatılıyor? Tacizci, mağdura bir araba hediye ediyor.

Şimdi sıkı durun!

Benzer bir cinsel saldırı olayı Tekirdağ’ın ilçelerinden birinde yaşanıyor. Tacizci belli, mağdur belli, ilçesi belli. Yakında patlar!

Kim bilir daha bilmediğimiz neler vardır?

Dedim ya, CHP binalarına girmeden önce teneke bağlayın bir taraflarınıza!

Bağcılar’da tacize uğrayan kadının kocası ilçe binasını basıyor. Hal böyle olunca mecbur soruşturma açmak zorunda kalıyorlar.

Kemal Bey’in haberi yok mu peki tüm bu çirkinliklerden? Niçin gereğinin yapılması için talimat vermiyor?

Sorarım Canan Kaftancıoğlu’na! Bundan böyle siz kadın haklarından nasıl ve hangi yüzle bahsedeceksiniz?

Bahsedebilecek misiniz?''

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Turgay Güler: CHP teşkilatlarına gidenler bir taraflarına teneke bağlasın ile ilgili etiketler Canan Kaftancıoğlu Taciz Tecavüz Turgay Güler CHP Parti Bağcılar Şişli Maltepe akşam
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.