Turgay Güler canlı yayında İzmir Marşı'nı okudu!

Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, Ülke Tv'de İzmir Marşı söyledi. Sosyal Medya CHP’nin Atatürkçülüğünün yorumladığı programda İzmir Marşını Kemal Kılıçdaroğlu’ndan daha iyi okuduğunu söyleyen Turgay Güler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu programa davet ederek ‘Hangimiz daha iyi okuyoruz, gel millet karar versin’ dedi." Peki, Turgay Güler kimdir? Hangi gazetede çalışıyor? Detaylar haberimizde...

Güneş Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni ve Ülke Tv Sıradışı Tarih programının sunucusu Turgay Güler canlı yayında İzmir marşını okudu. Güneş Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler canlı yayında İzmir Marşı'nı söyleyip Kemal Kılıçdaroğlu'na meydan okudu: ‘Hangimiz daha iyi okuyoruz, gel millet karar versin’ dedi. Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan'dan ise Turgay Güler’e bir eleştiri geldi. Peki, Turgay Güler kimdir? Hangi gazetede çalışıyor? Detaylar haberimizde...

kimdir

Güneş Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni ve Ülke Tv Sıradışı Tarih programının sunucusu Turgay Güler canlı yayında İzmir marşını okudu.

CHP’nin Atatürkçülüğünün yorumladığı programda İzmir Marşını Kemal Kılıçdaroğlu’ndan daha iyi okuduğunu söyleyen Turgay Güler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu programa davet ederek ‘Hangimiz daha iyi okuyoruz, gel millet karar versin’ dedi.

Güler ayrıca, "İzmir Marşı'nı söylemek dünyanın en kolay işi" ifadelerini kullandı.

İSMAİL KILIÇARSLAN'DAN TEPKİ

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan sosyal medya hesabı üzerinden Turgay Güler'i eleştirdi.

tivit

TURGAY GÜLER'DEN CEVAP

Ülke TV'deki "Sıradışı Tarih" programında İzmir Marşı'nı okuyan Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler sosyal medyayı salladı. Turgay Güler kendisine yöneltilen eleştirilere Medyaradar'dan Alev Gürsoy Cimin' aracılığıyla yanıt verdi.

"Sesim de güzel, piyano da çalarım, müzikten de anlarım. Birincisi bu. İkincisi şu; ‘İzmir marşı Atatürkçülüğü’ diye bir konu konuştuk. ‘İzmir Marşı söylemekle Atatürkçü olunmaz’ diye başladık meseleye. Tabii başı sonu olmadığı için anlaşılmıyor, kesmişler, montajlamışlar. Bunu en iyi ben söylerim dedim, hatta dedim ki; ‘iddia ediyorum dilerse Kemal bey (Kılıçdaroğlu) gelsin; yan yana oturalım o söyleyemez ama ben daha iyi söylerim” dedim. Mehmet Hoca da ‘ya söylesene’ dedi ve söyledim. Bakın biz bu ülkede yaşıyoruz ve bizim birçok değerimiz var mesela ben bir hafta önce daha doğrusu 10 Kasım günü ‘Rahat Uyu Atam’ diye bir manşet attım Güneş Gazetesi’nde o da çok tartışıldı. Şimdi ben o manşeti attığımın hemen sonrasında görür görmez, manşetten dolayı birileri hemen saldırıya geçti. Tırnak içerisinde söylüyorum ‘Kemalist tanımlamasıyla kendilerini ifade edenler’ saldırıya geçti ama bir dakika nedir derdiniz? Benim ömrü hayatımda ne yayınlarımda, ne haberimde, ne muhabirliğimde, ne köşe yazarlığımda, ne programcılığımda Atatürk aleyhinde bir hakaret içeren hiçbir zaman hiçbir olayım olmadı ki!"

TURGAY GÜLER KİMDİR

Turgay Güler... Malatyalı olmasına rağmen, İstanbul'da doğdu büyüdü.. Mesleğinde Kanal 7'de yaptığı özel haberlerle tanındı. Bir çok gazetede muhabirlik yaptı, polis muhabiri olarak geceli gündüzlü çalıştı. Hem alaylı hem de mektepli yani. Genç yaşına rağmen basamakları ikişer üçer çıkmaya başladı ve 2006 yılında ekranlarda belirmeye başladı.

Ülke TV'de "Sıradışı" programla kısa zamanda ekran yüzü olmaya başladı. Akşam'la kalem erbabı oldu. Uzun süre Akşam'da yazarlık yaptıktan sonra, Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni oldu. Turgay Güler 2014 yılından bu yana Güneş'in Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdürüyor.

1975 yılında İstanbul'da doğan Turgay Güler evli ve bir çocuk babasıdır.

gunes_2017-07-15_0713dosya

GÜNEŞ GAZETESİNİN TARİHİ

Güneş gazetesi, 19 Şubat 1982 günü Ömer Çavuşoğlu tarafından yayınlandı. Yönetim Kurulu Başkanlığını Ahmet Kozanoğlu'nun üstlendiği gazetede murahhas üye ve Genel Yayın Yönetmeni Güneri Cıvaoğlu'dur.

Güneş, sahiplerinin mali darboğaza düşmesinden sonra, 1983 Temmuz ayında işadamı-müteahhit Mehmet Ali Yılmaz tarafından satın alındı. 9 Mayıs 1984'te "uzun ve çalkantılı bir dönem sonunda" Güneri Cıvaoğlu gazeteden ayrıldı. Dönemin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Dünya gazetesi sahibi Nezih Demirkent'in "genel müdür işlevi"ni yürüttüğü gazetede Yayın Konseyi'nde Hakkı Öcal, Nail Güreli, Hasan Tuncay ve Oktay Ekşi görev yaptı. Murahhas aza olarak Oktay Ekşi, bir dönem yayın yönetmenliği görevini üstlendi. "Mehmet Ali Yılmaz'a göre iyi gazete yapılamadığı" gerekçesiyle, Güneri Cıvaoğlu 3 Mart 1985 tarihinde, Yılmaz tarafından yeniden görevine çağrıldı. Cıvaoğlu, 24 Ekim 1986 tarihinde görevinden ayrıldı. Yerine, Kasım 1986'da Genel Yayın Yönetmeni ve başyazar olarak Mehmet Barlas getirildi. Barlas, Nisan 1988'de görevden alındı, yerine Nahit Duru getirildi.

Güneş, 19 Şubat 1989'da Asil Nadir tarafından satın alındı. Metin Münir'in 24 Ekim 1990 tarihinde, Asil Nadir'in isteği üzerine ayrıldığı Genel Yayın Yönetmenliği'ne Ankara Temsilcisi Uluç Gürkan atandı. Mart 1991'de ayrılan Uluç Gürkan'dan sonra, Suavi Kaptan O sırada Londra'da Asil Nadir tarafından yetkili kılınan Ömer Erdal Yılmaz'ın Güneş gazetesinin yönetimine gelmesi akabinde Suavi Kaptan ve 70 kişilik ekibinin o hafta istifa etmesi nedeniyle,İmtiyaz sahibi Ömer Erdal Yılmaz tarafından önce Erkan Özmen 3 haftalık kısa bir süre için Yayın Yönetmenliğine getirildi.

Ömer Erdal Yılmaz, Merhum Şeref Durugönül'ün tanıştırdığı ve tavsiye ettiği Günaydın gazetesinin Ankara temsilcisi merhum Yavuz Gökmen'i Genel Yayın Yönetmenliğine atar. Nahit Duru,1 Eylül 1991'de Genel Yayın Yönetmeni olur. Gazetenin, 6 Mart 1992'de mali kriz nedeniyle ara vermesinden sonra gazete binasında nöbette kalan çalışanlardan Rıza İpek, geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Asil Nadir'in gazetelerin ve dergilerin sahibi olduğu dönemde idari yönetim kadrolarında da önemli değişiklikler yaşandı. Eski Tifdruk Genel Müdürü Mehmet Bayraktaroğlu, eski Emniyet Genel Müdürü Fahri Görgülü, ceza hukuku profesörü Çetin Özek ile Günaydın ve Tan Pazarlama'nın yöneticisi Ömer Erdal Yılmaz, Nadir tarafından yetkili kılındı.Mali kriz nedeniyle maaş alamadıkları gerekçesi ile gazeteyi basmamakta direnen ve matbaa binasını işgal eden bir kısım çalışanın işten tazminatsız çıkarılması sonucu başlayan çadırlı eylem sürerken, gazetenin imtiyaz sahipliği yoğun icra takiplerini bertaraf edebilmek ve gazetenin devamını sağlayabilmek için,Yönetim Kurulu kararıyla Güçlü Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ'den Gün Holding AŞ'ye, sonra da Adalar Gazeik Matbaacılık Ltd'ye devredilir...

4 yıl ara verilmesi ardından sonra Güneş, 1996 yılında Ilıcak ailesi tarafından 4 Şubat 1997'de tekrar yayına Güneş'in bir türevi olarak yayın hayatına başlamıştır. Güneş gazetesi Nisan 1997 yılında Akşam Gazetesi ile beraber Çukurova Holding tarafından satın almıştır. Mayıs 2013'ten sonra bir süre TMSF tarafından el koymuştur.

21 Kasım 2013 tarihinde Çukurova Holding Yönetimi ve Sancak Grubu arasındaki görüşmeler anlaşmayla sonuçlanmış olup Güneş Gazetesi ve bağlı olduğu Turkmedya, Sancak Grubu'na satılmıştır. Sancak Grubu'nun gazeteyi satın almasının ardından 19 yıl boyunca Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapan Murat Büyükçelebi ile yollar ayrılmış; yerine Murat Kelkitlioğlu göreve getirilmiştir.

Turgay Güler canlı yayında İzmir Marşı'nı okudu! ile ilgili etiketler Güneş gazetesi Turgay Güler kimdir İzmir Marşı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.