'Biden Türkiye'ye bir yaltak arıyor!'

Akşam yazarı Turgay Güler, bugünkü yazısında ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarına değindi. Derin Amerika ve Biden'ın, Türkiye’ye bir Sisi aradığını söyleyen Güler, "Daha açık söyleyeyim bir yaltak arıyor." ifadelerini kullandı.

ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın Türkiye'de muhalefeti destekleyerek iktidarı devirme planına tepkiler devam ederken, Akşam yazarı Turgay Güler'den çarpıcı bir yazı geldi.

Yazısında ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffry'in 15 Temmuz’dan tam bir ay sonra Hürriyet Gazetesi’ne verdiği mülakata değinen Güler, solcu kesimin o küstah sözlere de kayıtsız kaldığını ifade etti.

Güler, 'Yaltakçı unsurlar' başlıklı yazısında "Şu sıralar Biden’i tartışıyoruz ya hani! ‘Solcular niçin sessiz’ diye yakınıyoruz ya. Antiemperyalist olduğunu iddia edenlere suskunlukları için kızıyoruz ya. Hop oturup hop kalkıyor ‘yahu nerede bu vatanseverler’ diyoruz ya. Vah ki vah!

Sanırsın ki bu arkadaşlar milli meselelerde bugüne kadar omurgalı durdu. Yok öyle bir şey! Nasıl bir körlüktür anlamak mümkün değil?" dedi.

Güler, Jeffrey'in o mülakattaa söylediği, "Erdoğan Washington’da sevilmiyor. Erdoğan Avrupa’da da sevilmiyor. Otoriter görülüyor ve iyi bir oyuncu olmadığı düşüncesi hâkim. Batı daha önce Erdoğan’dan daha otoriter olan çok liderle muhatap oldu, olmaya da devam ediyor. Ama fark şu; Suudlar, Mısırlılar – lisanımı maruz görün – her koşulda bize yaltaklanıyor. Erdoğan ise bizimle çatışıyor, çelişkilerimizi yüzümüze vuruyor, dostumuz olmaya çalışmıyor. Ondan daha otoriter liderler ise dostumuzmuş gibi poz yapmakta beis görmüyor. Çok yakın zamana kadar Putin bile böyle davranıyordu. Erdoğan Washington’da bu yüzden sevilmiyor. Biliyorum hiç adil bir durum değil." sözlerine değinerek şu soruları sordu:

"Ey solcular, antiemperyalistler!

Bu sözler hiç mi kanınıza dokunmadı?

Jeffry’nin dediğini anlamadınız mı yoksa anlamak mı istemediniz?"

Güler, yazısını şöyle sürdürdü:

"Diyor ki özetle: Erdoğan ABD menfaatlerine hizmet etmiyor. Bize yaltaklanmıyor. Tamam, kendi kamuoyu önünde aleyhimize konuşsun ama yine de bizim menfaatlerimizi kollasın. Ama yapmıyor. Avrupalılar da aynı şeyleri düşünüyor. Bu yüzden Erdoğan’ı sevmiyoruz.

Bitmedi!

Bu yüzden Erdoğan’ı otoriter olarak görüyoruz.

Hadi biraz daha açalım? Erdoğan Amerikalılara göre niçin otoriter? Jeffry açıkça söylüyor ‘menfaatlerimize hizmet etmediği için’ diyor. Yani hem Amerikalılar hem de Avrupalılar Erdoğan kendi ülkesinin menfaatini gözettiği için diktatör.

Jeffry’i yani Amerikalıları hatta Batılıları anladık da içimizdekilere ne diyeceğiz?

Erdoğan’a sabah akşam diktatör diyen düşmanın sözcülüğünü yapan saf-salak değilse ihanet içerisindedir!

Vah ki vah!

Amerikalılar Sisi’yi çok seviyor çünkü Sisi tam bir yaltak. Mısır’ın menfaatine bir tek paslı çivisi yok. Ülkesini peşkeş çekmiş bir darbeci.

Bizde de Sisi’yi sevenler var. Sisi’yi sevip Erdoğan’ı diktatör ilan edenler.

Derin Amerika ve başkan adayı Biden, Türkiye’ye bir Sisi arıyor. Daha açık söyleyeyim bir yaltak arıyor.

Malum, ABD seçime gidiyor.

Tek gündemleri de Türkiye.

Ne tuhaftır ki başkanlık için yarışan iki ismin rakibi birbirleri değil. Ya kim? Erdoğan!

Ne diyor Biden:

“Yani çok endişeliyim. Ama benim yaptığım gibi onlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan’ı yenecek duruma gelmeleri için hala var olan Türk liderliği unsurlarından daha fazla verim almalı ve onları güçlendirmeliyiz”.

Nedir o unsurlar? Eğip bükmeden söyleyeyim. Kayıtlara geçsin. İsteyen üzerine alınsın.

Yaltaklar!

Gelelim diğer adaya yani Trump’a.

O ne diyor?

“Çok zeki insanlarla uğraşıyorsunuz. Bu ülkelerin dünya çapında satranç oyuncusu liderleri var, onları tanıyorum. Mesela, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan. Bu durumda (Biden için) nerede olduğunu dahi bilmeyen ve bodrum katından çıkıp konuşamayan birine (başkan olarak) sahip olamazsınız”.

Erdoğan’la Biden değil ben baş edebilirim diyor.

Ve son bir not.

Türkiye bundan böyle tıpkı PKK’yla tıpkı FETÖ’yle olduğu gibi bu yaltakçı unsurlarla da mücadele etmek zorunda.

Emin olun bu yaltaklar her iki terör örgütünden daha tehlikeli.

Hem vallahi hem billahi."

GÜLER'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

'Biden Türkiye'ye bir yaltak arıyor!' ile ilgili etiketler Türkiye ABD Turgay Güler Mısır Sisi Joe Biden james jaffrey
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.