Turgay Güler: Ajans görünümlü hücre evleri var bu ülkede!

Türkiye'yi günlerdir etkisi altına alan orman yangını fırtınası hakkında Akşam Gazetesi yazarı Turgay Güler'de çarpıcı sözler geldi. Güler, sosyal medyada yürütülen kampanyaların masum olmadığına dikkat çekerek, "Ajans görünümlü hücre evleri var bu ülkede. Psikolojik harp buralarda tertiplenip sosyal medya üzerinde hayata geçiriliyor. " dedi.

Akşam Gazetesi yazarı Turgay Güler'den Türkiye'nin güneyinde günlerdir etkili olan orman yangınları hakkında dikkat çeken tespitler geldi.

Güler "Ajans görünümlü hücre evleri" başlığını taşıyan yazısında yangınları çıkardığından şüphelenilen PKK terör örgütünün Türkiye'yi ormansız bırakmaya değil daha farklı bir amaca hizmet ettiğini belirtti.

Akşam yazarı bu amacı "Amaç kaos çıkartmak! Bu sayede toplumu korkutmak, dehşete düşürmek. İnsanları umutsuzluğa, karamsarlığa sevk etmek. Toplum kesimlerini çatışır hale getirmek, ayrıştırmak. En nihayetinde siyasal iktidarı devirmek!" diyerek özetledi.

Terör örgütünün tüm ormanları yakamayacağını ancak "silahsız ve legal görünümlü unsurları devreye sokarak" ikinci aşamaya geçebileceğini dile getiren Güler şöyle devam etti;

"PKK ormanları ateşe vererek tertibin birinci aşamasını gerçekleştirdi. Sahne alma sırası silahsız güçlerine geldi.

Peki kim onlar?

Sosyal medya trolleri, fonlanan sözde gazeteci, aydın ve sanatçılar...

Başka?

Odalar, Birlikler, STK'lar, bazı siyasi partiler...

Bir de ajans görünümlü 'hücre evleri'.

Peki bunlar ne yapar?

Terör örgütü PKK'nın yaktığı ateşin ülkenin tamamına yayılmasına çalışır. Yangınları çıkaranları, amaçlarını gizlemeye çalışır. Kamuoyunu yalanlar üzerinden manipüle eder, kışkırtır.

En nihai hedefi kitleleri sokağa döküp iç savaş çıkartmaktır. Yahut siyasal iktidarı istifaya zorlamak.

Gezi'de üç-beş ağaç söküldü diye ortalığı savaş alanına çevirip 'Erdoğan istifa' diye bağıranlar ormanlarımızı ateşe veren PKK'ya tek laf etmedikleri gibi bu hakikate karartma uygulamak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Çünkü 'mesele ağaç değil'!

Mesele ülkeyi teslim almak!

Peki PKK mı gelip ülkeyi teslim alacak yahut yönetecek? Mümkün mü böyle bir şey? Tabii ki hayır!

Ya?

Bu sorunun cevabını PKK elebaşlarından Duran Kalkan çok net ifade ediyor ve şöyle diyor:

HDP'nin de temel ilkelerinin yer aldığı bir demokratik birlik oluşmalı. Böyle bir durum olursa PKK olarak biz destek veririz.

Demek ki neymiş?

HDP/PKK'nın temel ilkelerini benimsemiş bir ittifak yönetecekmiş!

Vah ki vah!

Ormanların yakılması ve sonrasında yaşananlar henüz birinci faz! Peşinden başka tertipler gelecek. 2023'e giderken dozu daha da artırmak isteyecekler. 'Türkiye yönetilemiyor' algısı oluşturmak isteyecekler."

"UYANIK OLMALIYIZ!"

Türkiye'nin bu saldırılara karşı tedbirli olması gerektiğini de vurgulayan Tugay Güler şu çarpıcı ifadeleri kullandı;

"Ajans görünümlü hücre evleri var bu ülkede. Psikolojik harp buralarda tertiplenip sosyal medya üzerinde hayata geçiriliyor. Ajans görünümlü bu hücre evlerindeki teröristler kurşun yerine 'yalan-iftira' atıyorlar. Dışarıdan yüklü miktarlarda fonlar gönderiliyor buralara. Tıpkı sözüm ona bazı gazetecilere gönderildiği gibi. Bazı ünlüler de nasipleniyor bu fonlardan. Parayı alan da psikolojik hap faaliyetlerinin bir unsuru haline geliyor.

Sosyal medya platformları bunlara hileli destek sunuyor. Paylaşımları tüm kullanıcıların gözüne sokuluyor. Kahpe olan herkese sınırsız destek veriliyor. Twitter teröristlere bile 'mavi tık' verirken benden esirgiyor. Paylaşımlarıma karartma uyguluyor.

Ve son bir not.

Elbette bu ülkeyi bir avuç aşağılık vatan haini fondaşa ve avenesine teslim etmeyeceğiz. Ama bu alçaklarla mücadele edilirken bu ülkenin birikimleri, kazanımları, kaynakları, geleceği heba oluyor. Yazık değil mi?

Batı'da ülkeler kendisini hedef alan bu tür saldırılara karşı çoktan harekete geçti.

Biz hâlâ 'kim ne der' çekincesiyle oyalanıyoruz."

Turgay Güler: Ajans görünümlü hücre evleri var bu ülkede! ile ilgili etiketler yangın Orman Yangını Turgay Güler Sosyal Medya akşam yazarı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.