"Tünelin sonundaki ışık görüldü"

Koronavirüs salgını konusunda başta ABD olmak üzere bazı ülkeler tarafından geç kalkamla ya da Çin'in güdümünde olmakla suçlanan Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus aşı çalışmaları ile ilgili heyecanlandıran bir açıklama yaptı. Ghebreyesus, "Tünelin sonundaki ışık görüldü" dedi.

Çin'de başlayan ve tüm dünyayı etkileyen ölümcül salgına karşı dünyada pek çok ülke aşı çalışmaları yapıyor. Bazı ülkelerde aşıların 3 faz testleri başladı. ABD, Almanya gibi birçok ülke henüz testleri tamamlanmasa da milyonlarca doz aşı için ilaç firmalarıyla milyar dolarlık sözleşmeler imzaladı. 

Aşı konusunda herkesi heyecanlandıran bir açıklama ise salgın başladığından bu yana eleştirilerin odağında bulunan Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus'tan geldi.

"Tünelin sonundaki ışık görüldü"

Genel Direktör Ghebreyesus, ölümcül koronavirüs salgını için gerçekleştirilen çok uluslu COVAX aşı çalışmalarına 172 üye ülkenin dahil olduğunu açıkladıktan sonra asıl heyecanlandıran şu cümlelerle sözlerini tamamladı:

"Bir dizi aşı, şu anda klinik araştırmaların son aşamasında. Tünelin sonunda ışık göründü. Geçen hafta söylediğim gibi; birlikte başarabiliriz"

KORONAVİRÜS SALGININDA SON DURUM ŞÖYLE

Dünyada 23 milyon 647 bin 489 kişiye bulaşan ölümcül salgın 813 bin 579 kişininde hayatını kaybetmesine neden oldu. Bugüne kadar hastalığı yenen kişilerin sayısı ise 16 milyon 137 bin 438...

"Tünelin sonundaki ışık görüldü" ile ilgili etiketler DSÖ aşı Tedros Adhanom Ghebreyesus COVAX
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.