Tunceli'de çok sayıda karantina kararı

Tunceli'de koronavirüs ile mücadele kapsamında 9 köy ve 4 mezranın karantinada olduğu bildirildi. Öte yandan kent merkezindeki bir düğünde halay çeken kişilerle düğün sahipleri ve işletmecilerin de aralarında bulunduğu 14 kişiye kişi başı 3 bin 150'şer lira olmak üzere 44 bin 100 lira ceza kesildi.

Tunceli'nin Mazgirt ve Ovacık ilçelerine bağlı 9 köy ile 4 mezra, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada, Mazgirt ilçesinde hayır yemeği düzenlenmesi sonrasında çok sayıda kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması ve temaslı olmaları sebebiyle Temurtaht, Aslanyurdu, Kuşhane, Kızılcık, Dazkaya, Anıççınar, Ağaçardı köyleri ile Civan ve Dalömer mezralarının karantinaya alındığını belirtildi.

Açıklamada, Ovacık ilçesinde de hayır yemeği düzenlenmesi sonrasında çok sayıda pozitif vakanın çıkması ve temaslı olmasından dolayı Şahverdi, Mollaaliler köyü ve Sürü mezrasında karantina uygulamasının devam ettiği aktarıldı.

HALAY ÇEKEN 14 KİŞİYE 44 BİN 100 LİRA CEZA

Yapılan açıklamada ayrıca kent merkezindeki bir düğünde halay çeken kişilerle düğün sahipleri ve işletmecilerin de aralarında bulunduğu 14 kişiye koronavirüs tedbirlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle kişi başı 3 bin 150'şer lira olmak üzere 44 bin 100 lira idari para cezası kesildiği belirtildi.

DHA

Tunceli'de çok sayıda karantina kararı ile ilgili etiketler Tunceli Karantina Koronavirüs korona cezası
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.