Tunceli'de bakımevindeki 12 kişi koronadan öldü

Tunceli'de yaşlı ve engellilerin kaldığı özel bir bakımevinde yaşanan olay gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında özel bir bakımevinde koronavirüse yakalanan 12 kişinin hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Skandalla ilgili valiliğin soruşturma başlattığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın da olayı soruşturması için 2 müfettiş görevlendirdiği öğrenildi.

Tunceli'de kasım ayında yaşlı ve engellilerin kaldığı özel bir bakımevinde kalan kişilerin rahatsızlanması üzerine yapılan koronavirüs testinde birçok kişide Kovid-19 tespit edildiği ortaya çıktı.

Çok sayıda kişide virüs tespit edilmesi üzerine bakımevinde kalanlar, hızla sağlık kurumlarında tedaviye alındı. Durumu ağırlaşan 12 kişi ise kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. 

Diğer hastalar ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından tekrar bakımevine yerleştirildi.

Tunceli'de bakımevindeki 12 kişi koronadan öldü

BAKANLIK MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Yaşanan ölümlerin ve ardından, Tunceli Valiliği soruşturma başlatırken, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da 2 müfettiş görevlendirdi.

Müfettişler 60 kişi kapasiteli bakımeviyle ilgili raporunu tamamlarken, soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Tunceli'de bakımevindeki 12 kişi koronadan öldü - Resim : 2

TUNCELİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Tunceli Valiliği, kentte faaliyet yürüten yaşlı ve bedensel engellilerin kaldığı özel bir bakım merkezinde yaşanan ölümlere ilişkin yazılı bir açıklama ile bilgi verdi. 

Açıklamada, "Özel bir bakım merkezi çalışanlarından birinin PCR testi pozitif çıkması nedeniyle söz konusu bakım merkezinde genel Covid-19 taramaları yapılmıştır. Taramalar sonucunda engelli vatandaşlarımızdan ve bakım merkezi personellerinden pozitif vakaların çıkması üzerine, Tunceli Devlet Hastanesi'nde tedavileri tamamlanmış, tedavileri tamamlanan vatandaşlarımız, tahsis edilen izolasyon yurduna yerleştirilerek, gerekli sağlık ve ekipman desteği sağlanmıştır. Bu süreçte maalesef vefat eden vatandaşlarımız da olmuştur. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, iyileşen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Konu ile ilgili olarak Valiliğimizce vakit geçirilmeksizin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müfettiş talep edilmiş olup, talep doğrultusunda 2 bakanlık müfettişi ivedi olarak görevlendirilmiştir. Konuya ilişkin olarak çok yönlü araştırma ve soruşturma devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Tunceli'de bakımevindeki 12 kişi koronadan öldü ile ilgili etiketler Tunceli bakımevi tunceli valiliği
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.